Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Başbakan Yıldırım: Üç Maymunu Oynuyorlar

Başbakan Yıldırım, Fethullah Gülen terör örgütünün AK Parti dönemlerinde doğmadığını belirterek muhalefet partilerini eleştirdi. Yıldırım, “FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır, FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütü AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gayreti içinde göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi yanlışlarını örtme gayreti içindeler. 1980'den 2013'e kadar bu eli kanlı terör örgütüne iki başbakan karşı çıkmış, mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan diğeri de kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde, 90'larda AK Parti yoktu ama sizin içinde olduğunuz partiler vardı. Neler yaptınız, hangi önlemi aldınız? Hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı AK Parti iktidarı kadar mücadele etti? Görev yaptıkları dönemde üç maymunu oynayanlar şimdi ahkam kesiyorlar” dedi. 
 
Başbakan Yıldırım, AK Parti’nin  Afyon Kampı’nın kapanış konuşmasını yaptı. Yıldırım,  istişare toplantısının son derece verimli geçtiğini belirterek şöyle dedi:
 
“Yolumuza ışık tutacak. AK Parti Türkiye’de siyasetin gündemini belirleyici olmuştur. 2 gün boyunca burada değerlendirmeler yaptık, istişareler yaptık, fikirlerimizi görüşlerimizi paylaştık. AK Parti, Türkiye siyaseti ve demokrasisine ilkleri yaşatan partidir. Biz burada milletin sesini, beklentisini, siyasetini belirliyoruz. Bu toplantılar boyunca ortaya konulan her fikir, öneri, uyarı hem AK Parti'nin hem Türkiye'nin geleceği açısından çok önemlidir. Geleceğe doğru emin adımlarla yürürken, yaptığımız bu değerlendirmeler ve vardığımız sonuçlar yolumuza ışık tutacak. Her toplantımızda olduğu gibi, bu buluşmada da AK Parti'ye yakışan olgunlukta dolu dolu iki gün geçirdik. Ankara'ya güç ve enerjisi tazelenmiş ve umudu kuvvetlenmiş olarak dönüyoruz. Hızımızı kesmeden hükümetimiz ve Meclis grubumuz çalışmalarına kararlılıkla devam edecek.”
 
-“HİÇ BİR ULUS BÖYLESİNE TANIK OLMADI”-
 
İç ve dış gelişmeler konusunda yoğun günler geçirildiğine dikkat çeken Başbakan Yıldırım, terörle hem yurt içinde hem de yurtdışında amansız bir mücadele verildiğine dikkat çekerek, herkes te gördüğü kararlılıktan ise memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Bu milletin birliğine ve bütünlüğüne kast edenlerin planlarını bozacaklarını belirten Başbakan konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
“Bütün ihanet çeteleri, kirli odaklar bir araya gelse, bu millete geri adım attıramaz. İstiklalimizi ve geleceğimizi Milli Mücadele yıllarında nasıl koruduysak, öyle koruyacağız. 15 Temmuz'da bu milletin iradesini esir almak isteyenler gerçeği açık şekilde görmüştür. Tarihte çok kahramanlık görülmüştür ama 15 Temmuz gecesi  evlerden, sokaklardan, caddelerden bir milletin oluk oluk tankların, namluların üzerine yürüdüğünü gören hiçbir ulus yoktur. Bu millet elinde silah olmadan, yüreğinde dağ gibi imanıyla eşkıyaya dur demiş bir millettir. Bu topraklar gerektiğinde her yaştan, her kesimden, her görüşten birer kahramana dönüştüğü topraktır. Ne FETÖ, ne BETÖ, ne DEAŞ, ne de kirli bir terör örgütü bu milleti dize getiremez, bu ülkeyi yolundan çeviremez.”
 
-“HAİNLER HESABINI TEK TEK VERECEK”-
 
Türkiye’nin 15  Temmuz gecesi yaşadıklarıyla ilgili acı bir tecrübe yaşamayacağını ve buna izin vermeyeceklerini kaydeden Binali Yıldırım, FETÖ'sü de, PKK'sı da yaptıkları caniliklerin hesabını tek tek vereceğini söyledi.  Yapılan kötülükleri bu milletin  unutmayacağını kaydeden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
 
“15 Temmuz ruhunu, Yenikapı ruhunu, cumhuriyetimizin teminatı olduğunu biliyoruz, bu ruhu yaşatmanın gayreti içinde olacağız. Bunu anlamayan, hala teröre karşı net bir duruş ortaya koyamayanlar da bir gün mutlaka bu gerçeği görecekler. Bugün hala bunca şehidimize, gazimize rağmen ısrarla kafaları bulandırma gayreti içinde olanlarında bir gün kafalarına dank edecek. O gün bu milletin yüzüne bakacak yüzleri olmayacak. Tarih kahramanları nasıl yazıyorsa, hainleri ve korkakları da yazacaktır.”
 
-“TARİHTE İKİ LİDER FETÖ’YE KARŞI ÇIKTI”-
 
Fethullah Gülen terör örgütünün AK Parti ile başlamadığına dikkat çeken Başbakan, geçmişinin uzun yıllara dayandığını söyledi. Tarihte iki önemli liderin FETÖ’ye karşı çıktığının da altını çizen Yıldırım, şöyle devam etti:
 
“FETÖ, AK Parti döneminde doğmamıştır, FETÖ AK Parti döneminde palazlanmamıştır. Bu terör örgütü AK Parti döneminde kurulmuş, güçlenmiş gayreti içinde göstermeye çalışanlar var. Bunlar kendi yanlışlarını örme gayreti içindeler. 1980'den 2013'e kadar bu eli kanlı terör örgütüne iki başbakan karşı çıkmış, mücadele etmiştir. Biri merhum Necmettin Erbakan diğeri de kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dır. 60'larda, 70'lerde, 80'lerde, 90'larda AK Parti yoktu ama sizin içinde olduğunuz partiler vardı. Neler yaptınız, hangi önlemi aldınız? Hangi başbakan, hangi cumhurbaşkanı AK Parti iktidarı kadar mücadele etti? Görev yaptıkları dönemde üç maymunu oynayanlar şimdi ahkam kesiyorlar.  17 Aralık 2013 sabahı FETÖ'ye teslim olanları bu millet gördü. Yargı ve kolluğa darbe yapılırken medya, bürokrasi, siyasi partilerin bir kısmı teslim oldu. 17 Aralık günü tek bir cesur ses, Konya'da kürsüye çıktı, 'Boyun eğmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz' dedi. CHP eğer sorgulayacaksa önce kendisinin bu örgütle ilişkisini sorgulasın. Genel başkanlık değişiminin nasıl kumpasla değiştiği unutulmadı. Biz özeleştirimizi yaptık, yapıyoruz ama siz ne zaman aynaya bakacaksınız?”
 
-AK PARTİ İÇERİSİNDE FETÖ’CÜ YOKTUR-
 
Başbakan Yıldırım, son günlerde AK Parti’nin içerisini karıştırmak için çeşitli iddiaların gündeme geldiğini belirterek muhalefet partilerine de göndermede bulundu. Bylock kullandığı iddia edilen AK Partili milletvekillerini de savundu. Başbakan Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
 
“AK Parti içerisinde ne FETÖ'cü, ne bölücü; hiçbir terör unsuru barınamaz. Partimize sızanları tespit ettik, gereğini yaptık. Efendim 'Bylock'ta bakanlar, milletvekilleri varmış'. Ne Bylock'un, ne terör örgütünün içinde hiçbir milletvekilimiz yok. Bu örgütlerle amansız mücadeleyi ve bu tehlikeyi gören parti AK Parti'dir ve gereğini yapmıştır. Bir eski Genelkurmay Başkanı 'Biz 2004'te uyardık' diyor. 'Nur cemaati izlenmelidir'. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz, biz anlamıyoruz ama sizin defterinizi düreriz'. Bunu mu söyleyelim? İnsanları öldürmedikçe, eline silah almadıkça terör örgütü muamelesi göremez. Bu örgütün bileği kökünden kırılmıştır.  AK Parti 14 yıldır her türlü zor sınavdan çıkmayı bilmiştir. Haksızlığa, zorbalığa karşı çıkmış bir siyasi hareketin mensuplarıyız.”
 
-YENİ ANAYASA-
 
Başbakan Binali Yıldırım, başkanlık sistemi ile ilgili anayasa çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Hem yeni anayasa, hem de başkanlık sistemine ilişkin çalışmalarımızı tamamladık. Yeterince tartıştık, konuştuk, görüştük, istişareleri yaptık. İnşallah en kısa zamanda Meclis'e getirmek ve yüce Meclis'in iradesine teslim etmek niyetimiz” dedi. Yıldırım, şöyle devam etti:
 
“Yüce Meclis teklifimizi görüşecek ve bu teklif milletin önüne gidecek. Meclisimiz ister 367, ister 330'la anayasa değişikliğini onasın, son kararı millete götüreceğiz. ARtık Türkiye sistem tartışmasını bir kenara bırakması, enerjisini gücünü geleceği inşaa etmeye ayırması gerekiyor. Türkiye pek çok tehditle karşı karşıya. Bütün bunlar karşımızdayken, bir de sistemle ilgili tartışmayı sürdürürsek, ülkeyi geleceğe taşımakta zaman kaybı yaşarız.”
 
-ORG. ÖZEL'İN SÖZLERİNE CEVAP-
 
Başbakan Binali Yıldırım, Eski Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in cemaatler konusunda, “Biz hükümeti uyardık” açıklamalarını anımsatarak, “Bir eski Genelkurmay Başkanı 'Biz 2004'te uyardık' diyor. 'Nur cemaati izlenmelidir'. Bizim için kırmızı çizgi terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz, biz anlamıyoruz ama sizin defterinizi düreriz'. Bunu mu söyleyelim? İnsanları öldürmedikçe, eline silah almadıkça terör örgütü muamelesi göremez” diye konuştu.
 
-HDP’YE PKK TEPKİSİ-
 
Başbakan Yıldırım, silahların susması için çözüm çağrılarını yineleyen HDP’ye de sert çıktı.
 
“Zora gelince, dara gelince konuşalım, görüşelim, çözüm gibi lafları etmeye başlıyorlar. Çözüm mözüm yok. Çözüm milletledir” diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sonlandırdı:
 
“Terör ortadan kalkıncaya kadar konuşacak hiçbir şeyimiz yok. Meclis'te siyaset yapıp da terör örgütünün değirmenine su taşıyanların sabrımızın taştığının farkına varmalı. Açık bir şekilde teröre karşı çıkmalı ve terör örgütünü reddetmeli. Seçmenden aldıkları iradeyi terör örgütüne teslim etmiş olacaklar. Bunun kabul edilebilir bir yanı yok. Buna ne devlet, ne millet rıza gösterir. Siyaset kanalları sonuna kadar açıktır. 'HDP terör örgütüne açıkça destek veriyor, cenazelerinde gösteri yapıyorlar' diyor vatandaşımız. Türkiye bir hukuk devleti. Meclis bütün milletvekilleri için dokunulmazlıkları kaldırdı. Artık görev yargınındır.” (ANKA) (BK/TA)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.