Başbakan Yıldırım Ürdün'lü Mevkidaşı Mulki İle Görüştü

Başbakan Binali Yıldırım, Ürdün Başbakanı Hani el Mulki ile telefon görüşmesi yaptı.

Başbakan Yıldırım, bugün Ürdünlü mevkidaşı Mulki’yi aradı. Ürdün ile ikili ilişkileri her alanda geliştirmeyi istediğini belirten Yıldırım, 2017’nin Türkiye ile Ürdün arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 70. yılı olduğunu vurgulayarak, Mulki’yi en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamak istediğini söyledi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Ürdün’ün Karak bölgesinde 18 Aralık’ta gerçekleştirilen terör saldırısında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileten Yıldırım, Türkiye ve Ürdün’ün terörle mücadeledeki işbirliğinin öneminin altını çizdi. Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz Darbe Girişimi karşısında Ürdün’ün gösterdiği dayanışma için teşekkür etti.

Yıldırım, Suriyeli sığınmacıların kabulü ve ağırlanması hususunda en büyük sorumluluğu üstlenen iki ülke olan Türkiye ve Ürdün’ün Suriye’deki ateşkesin sürdürülmesi ve kalıcı siyasi çözüm için işbirliği içinde olmasına önem verdiğini vurguladı.

Başbakan El Mulki ise Yıldırım’ın daveti için teşekkür ederek, en kısa sürede Türkiye’yi ziyaret etmekten memnuniyet duyacağını belirterek, Türkiye ile ekonomik ilişkiler dahil olmak üzere işbirliğini daha da güçlendirme yönünde güçlü iradeye sahip olduklarına dikkat çekti.
Öte yandan Başbakan Yıldırım’ın Suriye hakkındaki ifadelerine katıldığını vurgulayan Mulki, Türkiye’de son dönemde meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden vatandaşlar için taziye dileklerini yineledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.