Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları ukrayna Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay süt terörist mgm tim

Başbakan Yıldırım’dan İZBAN Açıklaması: Sen Yaptın Ben Yaptım Kavgasında Olmadık

Başbakan Binali Yıldırım, “Bu projenin toplam maliyetinin yüzde yetmişi Devlet Demiryolları bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde elli, elli. İşte gerçek budur. Onun için biz bu detaylara bakmayız. Sen yaptın, ben yaptım kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın taş üstüne taş koyanın başımız gözümüz üstünde yeri var” dedi.

Selçuk-Torbalı İZBAN hattının açılış töreninde Başbakan Yıldırım’dan önce konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu vatandaşlar tarafından aleyhine atılan sloganlar sebebiyle töreni terk etti. Kocaoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Yıldırım CHP’li Kocaoğlu’nun tören alanından ayrılmasına, “Başkan niye sinirlendi anladınız mı? Başkan demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var. Biliyorsunuz Aziz Başkan’ın şekeri var. Birden bire şeker çıktı, vitesten attı ama öfke onun, sevgi bizim olsun. Hoşgörü İzmir’in, Selçuk’un olsun” diye tepki gösterdi.

“SİYASETİNİZ FARKLI DİYE VATANDAŞI HİZMETTEN MAHRUM EDEMEZSİNİZ”
İZBAN’ın mülkiyeti üzerinde bir anlaşmazlığın olduğuna dikkat çeken Yıldırım, bunun anlamsız bir münakaşa olduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Efendim İZBAN kimin, senin mi benim mi? İZBAN İzmir’in sevgili İzmirlilerin. Şimdi bazı şeylerin hatırlanması gerekir 2003’te AK Parti tek başına iş başına geldiğinde İzmir’de başlanan Aliağa’dan Cumaovası’na demiryolu yapım işi ortalıkta, sahipsiz kalmış, kaderine terk edilmiş, elektrik telleri çalınmış, rayları taşınmış, traversleri kırılmış, şehrin kuzeyinden güneyine kadar bir harabe. Peki AK Parti iktidara geldi İzmir’de CHP yerel yönetimde iş başında ne yapacaktık? İzmir’i o haline mi bırakacaktık? Bize yakışır mı? Bizim bir ilkemiz var, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ilkesi var. O ilke nedir? Hizmet millet içindir, vatandaş içindir. Siyasetiniz farklı diye vatandaşı hizmetten mahrum edemezsiniz. Belediye de hükümet de sizin çalışarak, çabalayarak dişinizden tırnağınızdan artırdığınız vergilerle bu hizmeti yapıyor. Hiç kimse yaptığı hizmeti millete lütuf gibi görmeye hakkı yoktur. Açık bir şey söylüyorum o gün, 2004’te dedim ki, ‘Başkan gel bu mezbeleliği ortadan kaldıralım. Burayı yapalım. Sen istasyonları yap, gerisini biz yapalım’ maliyet önemli değil. Bu projenin toplam maliyetinin yüzde yetmişi Devlet Demiryolları bütçesiyle yapıldı. Ama ortaklık yüzde elli, elli. İşte gerçek budur. Onun için biz bu detaylara bakmayız. Sen yaptın, ben yaptım kavgasında olmadık. Kim yaparsa yapsın taş üstüne taş koyanın başımız gözümüz üstünde yeri var.”

“YETER Kİ VATANDAŞA KOLAYLIK OLSUN”
Açıldığı günden bu yana İZBAN’dan 482 milyon insanın yararlandığını söyleyen Yıldırım, “Az önce Bakanımız detaylar verdi 360 milyon. Bunun 50 milyonundan azı belediye gerisini biz yapmışız. Önemi yok. Yeter ki hizmet olsun. Yeter ki vatandaşa bir kolaylık olsun” dedi.

“BELEDİYE BAŞKANINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”
İzmir körfezine köprü ve batırma tüp tünel yapılacağını kaydeden Yıldırım, körfezin altı dakikada geçileceğini söyledi. Öte yandan Yıldırım, Selçuk’a TOKİ inşaatlarının yapılması için arsa tahsisinin gerçekleştirildiğini açıkladı. Başbakan Yıldırım sözlerini, “Buradan emeği geçen Ulaştırma Bakanımıza ve ekibine, her ne kadar celallendiyse de Büyükşehir Belediye Başkanına ve ekibine ve yüklenici firmalara teşekkür ediyorum” şeklinde sonlandırdı. Yıldırım konuşmasının ardından Selçuk-Torbalı İZBAN hattının ilk sürüşünü de gerçekleştirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.