Başbakan Yıldırım’dan Kılıçdaroğlu’na: ”Millilik 81 Milyonun Kardeşliğine Saygı Duymakla Olur”

Başbakan Binali Yıldırım, “Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmamız gerektiğini bize söylüyor. Yerlilik ve millilik nasıl olur; ‘PYD/YPG terör örgütü değil’ diyen milletvekilin varsa gereken dersi vermekle olur. Millilik ve yerlilik PKK’lılarla, FETÖ’cularla PKK terör sevicilerle kol kola girerek olmaz. Millilik ve yerlilik bu ülkenin birliğine, beraberliğine 81 milyonun kardeşliğine saygı duymakla olur” dedi.

Başbakan Yıldırım, partisinin Manisa 6. Olağan Kongresine katıldı. Kongre’de bir konuşma yapan Yıldırım,  Avrupa Birliği’ne ilişkin,  “Türkiye, hem Asya’ya hem Avrupa’ya iki kıta arasında oturmuştur. Avrupa’nın geleceği Türkiye’ye bağlıdır. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den geçer. Avrupa Birliği’ne üyelik meselesi bizden çok Avrupa Birliği’ni ilgilendirmektedir” ifadelerini kullandı.

“İÇERİDE VE DIŞARIDA TERÖR ÖRGÜTLERİNE GEREKEN DERSİ BU MİLLET VERECEK”

“Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganı üzerine Yıldırım, “Şehitlerimiz olacak, acı yaşayacağız belki. Bağımsızlığı sürdürmenin bayrağa sahip çıkmanın, vatan, toprak bütünlüğünü muhafaza etmenin, 81 milyonun kardeşliğini ve can güvenliğini sağlamanın bedeli” olduğunu söyledi. Bu bedeli ödeyeceklerini ve Türkiye’nin bölünmesine ve emperyal emellerin istilasına asla müsaade etmeyeceklerini belirten Yıldırım, “İstiklal savaşında nasıl şehitler verdiysek, İstiklal mücadelesinde nasıl vatanı kurtardıksa, düşman işgalinden nasıl Türkiye’yi çıkardıksa, 15 Temmuz’da alçak darbecilere nasıl Türkiye’yi dar ettikse şimdi de içeride ve dışarıda PKK-YPG/YPD ve DEAŞ ve bilumum terör örgütlerine gereken dersi bu millet verecek” ifadelerini kullandı.

“MİLLİLİK VE YERLİLİK, 81 MİLYONUN KARDEŞLİĞİNE SAYGI DUYMAKLA OLUR “

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilişkin ise Yıldırım şunları söyledi:

“Kılıçdaroğlu, milli ve yerli olmamız gerektiğini bize söylüyor. Yerlilik ve millilik nasıl olur; ‘PYD/YPG terör örgütü değil’ diyen milletvekilin varsa gereken dersi vermekle olur. Millilik ve yerlilik PKK’lılarla, FETÖ’cularla PKK terör sevicilerle kol kola girerek olmaz. Millilik ve yerlilik bu ülkenin birliğine, beraberliğine 81 milyonun kardeşliğine saygı duymakla olur. Onun için Sayın Kılıçdaroğlu, millilik, yerlilik lafını bugünlerde çok söylüyorsun, güzel bir şey. Tabii ki milli olmak lazım, yerli olmak lazım, o halde buyur gel Milli Mutabakat’a sende katıl, sende bu saflara katıl. Kurtuluş buradadır.”

“EY AMERİKA, NE ZAMAN ANLAYACAKSIN?”

Zeytin Dalı Harekatı’nın, PKK-KCK-PYD ve DEAŞ terör örgütlerine karşı yürütülen bir harekat olduğunu dile getiren Yıldırım, “YPG’yi ayrı PYD’yi ayrı, DEAŞ’ı ayrı tutanlar artık bu yanlıştan vazgeçsinler” dedi. Yıldırım’ın konuşması şu şekilde devam etti:

“Daha evvelsi gün bir grup DEAŞ’lı PYD ve YPG’lilere yardım etmek için Afrin’de gitti bunlara katıldı. Ey Amerika, ne zaman anlayacaksın? Bir terör örgütü ile iş tutarak terörü yok edemeyeceğini ne zaman anlayacaksın. Suriye’de yedi yıldır devam eden iç savaşta bu terör örgütü bölge insanına ne büyük zulümler yaptı. Bölgedeki gençleri, çocukları zorla kaçırıp, ellerine silah verip ön saflarda ölüme gönderen bu terör örgütleri değil mi? Sivilleri canlı kalkan yapan bu alçaklar değil mi? Bu terör örgütlerinden en fazla zarar gören Türkiye’dir, bu millettir. Binlerce şehit verdik, gerekirse yine şehitlerimiz olacak ama bunların ülkemiz üzerindeki kirli planlarını mutlaka bozacağız.”

“ÜLKEMİZİN VE MİLLETİMİZİN GÜVENLİĞİ İÇİN HER TÜRLÜ TEDBİRİ ALDIK, ALMAYA DEVAM EDİYORUZ”

Türkiye’nin 3.5 milyon Suriyeliyi bölgedeki terörün bitmemesi sebebiyle misafir ettiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, Zeytin Dalı Harekatı sonucunda Afrin'deki terörü yok etmeleri ile beraber Cerablus ve El- Bab’da olduğu gibi Türkiye'de yaşayan Suriyelilerin o topraklara geçerek huzur içerisinde yaşayacaklarını söyledi. Yıldırım, “Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Bizim amacımız topraklarımıza yönelen silahlı terör faaliyetlerini sona erdirmek, Kilis’e, Reyhanlı’ya, Hassa’ya, Kırıkhan’a atılan o roketleri, füzeleri tamamen ortadan kaldırmak. Uluslararası hukuktan doğan hakkımızı kullanarak bu mücadeleyi yapıyoruz. Ülkemizin ve milletimizin güvenliği için her türlü tedbiri aldık, almaya devam ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.