Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank vakıfbank vodafone

Başbakan Yıldırım’dan Macron’a Arabulucuk Tepkisi: Sana Bu Yetkiyi Kim Verdi?

Başbakan Binali Yıldırım, “Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron, neymiş efendim Fransa olarak terör örgütleriyle Türkiye'nin arasını bulacakmış. Sana bu yetkiyi, bu görevi kim verdi” dedi.

Başbakan Yıldırım, Ödemiş Devlet Hastanesi açılışında konuştu. Yıldırım, yeni açılan Ödemiş Hastanesi’nin 32 bin metrekarelik bir alana sahip olduğunu belirterek hastanenin 52 milyona mal olduğunu açıkladı. Yıldırım, tetanoz, difteri gibi aşıları 2019'dan itibaren Türkiye'de üretileceğini açıklayarak, “İlaç sektöründe attığımız yeni adımlarla 6 milyar liralık tasarruf sağlayacağız” dedi. 

SUDA DOĞUM MERKEZİ

Yıldırım, yeni hastanede İzmir’de bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Bu hastanede Suda Doğum Merkezi kurduk, hayırlı uğurlu olsun” dedi.  

“SANA BU YETKİYİ, GÖREVİ KİM VERDİ?”

Yıldırım, “Fransa teröristlere kucak açıyor” diyerek, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’a yönelik eleştirilerde bulundu. Yıldırım, “Fransa'nın Cumhurbaşkanı Macron, neymiş efendim Fransa olarak terör örgütleriyle Türkiye'nin arasını bulacakmış. Sana bu yetkiyi, bu görevi kim verdi?  Türkiye teröristlerle müzakere etmez, el sıkışmaz, onların kökünü kazır Afrin’de olduğu gibi, Fırat Kalkanı’nda olduğu gibi yurdun her köşesinde terörün tamamını yok etmeye azmettik, karar verdik” diye konuştu.

“MACRON TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA HAKEMLİK YAPMAK İSTİYORSA YAPSIN”

Suriye’de halka zulmeden bütün örgütlerin Türkiye için aynı olduğunu kaydeden Yıldırım, “Ey Fransa geçmişten de ibret almadınız mı? Cezayir’e yaşattığını acıları Suriye’nin mazlum insanları da mı yaşasın istiyorsunuz. Macron terör örgütleri arasında hakemlik yapmak istiyorsa buyursun yapsın, Türkiye’nin teröristlerle hiçbir işi olmaz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.