Öne Çıkanlar Hadise doğalgaz Hadis Russia hafif ticari araç satışı yapı kredi bankası ilk çeyrek teki mevduatı çaycuma DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu istanbul hava durumu haydar aliyev HAİNCE hafız esed

Başbakana Kılıçdaroğlu'ndan Yanıt Gecikmedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın “başkanlık” sözlerine ilişkin, partisinin  grup toplantısında cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Amerika’daki gibi eyalet sistemini, yani Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun, çık, söyle bakalım” dedi.

-Başbakana iki soru

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı özetle şunları söyledi:

“Bugün Sayın Binali Yıldırım demiş ki ABD tipi başkanlık sistemini tartışacağız, hodri meydan demiş. Şimdi ben Sayın Binali Yıldırım’a iki soru soruyorum. Bakalım düşüncesi nedir, Amerikan başkanlık sistemiyle ilgili… Önce bunları bir açıklasın. Bir; Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz, etmiyor musunuz? Çık, bunu açık ve net milletin önünde söyle. Birinci sorum bu. İki; Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları var. Ayrı yasaları var. Ayrı kanunları var. Böyle olsun diyor musun, demiyor musun, bu iki soruma cevap istiyorum. Sen Amerikan başkanlık modelinde bunları kabul ediyor musun, etmiyor musun?  Bize sorarsan biz kabul etmiyoruz. Bize sorarsan biz atalarımızın, dedelerimizin 150 yıla yakındır savunduğu, kurduğu, geliştirdiği parlamenter sistemi kabul ediyoruz ve onun önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Hodri meydan dedin, iki soruyla hodri meydan dedim. İki soru. Çık iki soruya milletin önünde cevap ver, madem tartışmak istiyorsun, Amerika’daki gibi eyalet sistemini, yani Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun, çık, söyle bakalım. İki; her eyalette parlamento olsun mu, olmasın mı, her eyaletin ayrı yasaları olsun mu, olmasın mı, istiyor musun, istemiyor musun, kabul ediyor musun, etmiyor musun? Bak ben ne kadar rahat düşüncelerimi söylüyorum. Çünkü ben inandığım şeyleri söylüyorum. Birisi bana telkin ettiği için değil, birisi bana öğütlediği için değil, ülkemi ve insanımı sevdiğim için bu ülke için çalıştığım için bunları savunuyorum. Vatanımızı seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, insanımızı seviyoruz. Siyaseti de zaten onun için yapıyoruz."

"Saldırıyı suçlularla, tecavüzcülerle yapıyorlar" 

Katıldığı şehit cenazesinde kendisine yapılan saldırı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Son günlerde CHP’ye yönelik olarak saldırılar başladı. Ama bu saldırıların arkasında başka güçler var. Saldırıyı suçlularla, tecavüzcülerle yapıyorlar. Şehit cenazelerine gidiyoruz, şehit cenazelerinde üzerimize kurşun atıyorlar. Boş kovan değil, altını çiziyorum, kurşun atıyorlar. Kabahatlerini örtmek için, suçlarını gizlemek için yapıyorlar. CHP’yi farklı bir sürecin içine sokmak için yapıyorlar. Peki neden yapıyorlar? 9 Şubat 2016 bu kürsüde şu açıklamayı yaptım: ‘Açıkça söylüyorum, Adalet ve Kalkınma Partisinin yöneticileri terör örgütüne yataklık yapmışlardır, yardım ve yataklık yapmışlardır.’ 9 Şubat 2016’da bu konuşmayı yapıyorum. Arkasından gelişmeler oluyor. Biz bütün Cumhuriyet savcılıklarına Adalet ve Kalkınma Partisinin üst yöneticileri için terör örgütlerine yardım ve yataklıktan suç duyurusunda bulunuyoruz. Ve şu belgeyi göstermiştim, bir daha gösteriyorum. Altında valinin imzası var. ‘Bunlara dokunmayın’ diye. Bu vali, bunların valisi. Ankara’dan aldığı talimatı yapıyor zaten, veriyor zaten. Şimdi, cenaze namazında bize kurşun atan o kişilere söylüyorum, eğer insansanız, namuslu adamsanız, dürüst adamsanız, ahlaklı adamsanız bu talimatı veren iktidara neden ses çıkarmıyorsunuz?"

-“Göğsüme kurşun değdi”

"Ben merak ediyorum Ramazan gününde şehit cenazesinde kurşun atıyorlar üstümüze, göğsüme kurşun değdi, sert bir şey değdi, nedir bu diye yere baktığımda bir kurşun…Kurşunu atan kişi Binali Yıldırım’ın hemen arkasında. Fotoğrafları da gördünüz. O fotoğraflarda konuşuyor. Kurşunu atan kişi o kadar kişiliksiz, o kadar aşağılık bir insan ki, ‘efendim o fotoğraf fotomontajdır’ diyor. Başbakan yalanlamıyor ki sen fotomontaj diyorsun. İktidarı korumak için söylüyor. Çünkü soysuz kişiler bunu yapar ancak. Eğer sen kurşunu atıyorsan, adam gibi arkasında duracaksın. Ben Kılıçdaroğlu’na o kurşunu attım diyeceksin. Diyemiyorsun, yüreğin yetmiyor.  Onun arkasında bağırıyor, ‘Kılıçdaroğlu dışarı’ diye. Şimdi ben bütün vatandaşlarıma soruyorum. O kişi Binali Yıldırım’ın arkasında deseydi ki ‘Binali Yıldırım dışarı’ ne olurdu?"

-"Oruç tutuyor mu tutmuyor mu merak ediyorum"

"Kaçak sarayda oturan zat demiş ki ‘Kılıçdaroğlu’nun konuşması provoke edildi’. Yaaa provokasyonu yapan önce sensin. Çıktın, dedin ki, ‘PKK’lıları, DHKP-C’lileri hastanede ziyaret etmişim’ Pes ya, pes ya… Hayatımda yalan duydum da bu kadar kuyruklu yalanı ilk kez duyuyorum. Pes ya… Sen cumhurbaşkanısın. Bir de diyor ben dinledim diyor. İnsaf… Hakkında tazminat davasını açtım, suç duyurusunda da bulunuyorum. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine kadar götüreceğim. Üstelik bu yalanı iftardan önce söylüyor. Allah aşkına oruç tutuyor mu, tutmuyor mu merak ediyorum. İftardasın sen ya, yalan söylemek, bulunduğun bir makam var, zaten bizi rezil ediyorsun yeteri kadar, sadece Türkiye’de değil, dünyada rezil ediyorsun bizi ya…"

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.