Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS TOGG Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan ayhan barut CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Generali Sigorta AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi Dacia Jogger

Başbakan:Korkmadık,  Korkmuyoruz,  Korkmayacağız

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara ve İstanbul’da meydana gelen terör saldırılarından sonra, muhalefet partilerini, medya kuruluşlarını, akademisyenleri ve paralel yapıyı teröre destek vermekle suçladı. Davutoğlu, “Şer odakları sadece bu örgütleri bir araya getirmiyor. Şer ittifakı içeresinde, gazeteciler, akademisyenler de seferber oluyor. İş bölümü yapmış durumdalar. Terör örgütleri de, akademisyenler de, gazeteciler de aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. CHP anamuhalefet parti olmasına rağmen giderek tuhaf bir topluluğa dönüşüyor. Hiçbir terör eylemini CHP hiçbir şekilde açıkça kınamadı” diyerek ana muhalefet partisi CHP'yi eleştirdi.

Davutoğlu, Meclis’te AK Parti Grup toplantısında konuştu.  Konuşmasına Brüksel’de meydana gelen bombalı saldırı ile ilgili tepkilerini paylaşarak başlayan Davutoğlu,  taziye ve üzüntü mesajlarını dile getirdi.

Belçika'daki terör saldırısını lanetleyen Davutoğlu, "Dik dur eğilme" sloganlarının ardından "Çanakkale'de Seyit Onbaşılar nasıl eğilmediyse biz de eğilmeyeceğiz. Korkmadık, korkmuyoruz, korkmayacağız. Ayaktayız, dimdik ayakta olacağız. Kıyamete kadar, bu milletin istikbalini korumaya canımız pahasına her daim seferber olacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, “Türkiye adına milletimiz adına dayanışma duygularımızı bildirmek isterim. Bütün insanlığı birlikte davranmaya davet ediyorum” dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ankara ve İstanbul’da meydana gelen terör saldırılarına değinerek,  peş peşe gerçekleştirilen bu saldırıların terör örgütlerinin birbirlerini tamamladıklarını gösterdiğini ifade etti. Bazen PKK’nın imdadına DAEŞ, bazen de DAEŞ’in imdadına PKK, bütün bunların imdadına bazen de paralel yapının yetiştiğini öne sürdü.

Türkiye’nin  çok zor günler geçirdiğini söyleyen Davutoğlu, “AK Parti Grubu adına söz veriyorum. Bugünleri atlatacağız. Bu topraklarda istiklal ruhu asla kaybolmayacak” dedi.

 

 

ŞER ODAKLARI TERÖRE DESTEK OLUYOR

Davutoğlu, terör örgütlerinin Türkiye’ye karşı birleştiklerini öne sürerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Adları farklı olsa da bütün terör örgütlerinin amaçları aynı. Yanyana gelemeyecek örgütler, karşıtmış gibi görünen örgütler tek bir çatı altında bize karşı toplanıyor. Türkiye'yi güçsüzleştirmek ve istikrarsızlaştırmak için vahşice yöntemlere başvuruyorlar. Adeta tek bir noktadan kontrol edilen bu terör örgütleri sürekli ve birbirinin devamı niteliğinde eylemler yapıyor. Tek bir noktadan kontrol edilen bu terör örgütleri sürekli eylemler yapıyorlar. 40 yıldır terörle mücadele eden bir ülkeyiz. Terör eylemleri hiçbir dönemde kendisini meşru gösteren bir zemin bulamamıştır.”

Başka ülkelerde gerçekleşen terör olayları sonrası herkesin bir bütün olarak hareket ettiğini, ancak Türkiye’de terörden çok bazı şer odaklarının Devlete ve hükümete saldırdığını dile getiren Davutoğlu, muhalefet partilerini, gazetecileri, akademisyen ve paralel yapıyı teröre destek vermekle suçladı. Hedefine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da koyan Davutoğlu şöyle devam etti:

“Şer odakları sadece bu örgütleri bir araya getirmiyor. Şer ittifakı içeresinde, gazeteciler, akademisyenler de seferber oluyor. İş bölümü yapmış durumdalar. Terör örgütleri de, akademisyenler de, gazeteciler de aynı hain planın parçası olarak hareket ediyorlar. Gerçekten akademisyenlik, gazetecilik yapanları tenzih ediyorum. Kandil'den 'Aydınlar, akademisyenler de bu işin içine girmeli' diye açıklama yapılıyor, aynı akademisyenler bizi suçlayan ancak terör örgütlerine tek laf etmeyen açıklama yapmıyorlar. Şu son 1 ay içinde onlarca insan canlı bomba saldırılarında katledilmiş, siviller ölmüş, güvenlik güçleri şehit olmuş neredesiniz? Hangi vicdanla tekrar tekrar bize saldırıyorsunuz? PKK'ya dair tek bir eleştiri cümlesi kuramıyorsunuz? Biz ise milletimizden güç alıyoruz. Herkesi bu günlerde aldığı tavırla tarihe geçeceğini ifade etmek isterim. Terör örgütleriyle işbirliği içinde çalışan böyle bir mecrayı dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Bu işbirlikçi anlayışın uluslararası destekçisi medya kuruluşları var.”

“Terörle mücadele sadece hükümetin değil, Türkiye'nin meselesidir” diyen Davutoğlu, muhnalefet partilerini de çok önemli görevlerin düştüğünü söyledi. Teröriste ve terör örgütlerine sahip çıkan partilerin olduğu suçlamasını getiren Davutoğlu, terörist cenazesine katılan HPP’lilere ise çok sert yüklendi. Davutoğlu şöyle dedi:  “Terörist cenazelerine giden, sokağa davet ettikleri vandallarla 50 kişinin ölümüne neden olan HDP'yi anlatmaya gerek var mı? Ancak beni şaşırtan;  CHP'nin durumu. Sayın Kılıçdaroğlu'nun çok klasik, her zaman aynı şekilde işleyen tutumu var. Terör eylemi sonrası duyduğumuz sadece temelsiz bir AK Parti eleştirisi. Hükümet eleştirisi. Devlet eleştirisi.  CHP anamuhalefet parti olmasına rağmen giderek tuhaf bir topluluğa dönüşüyor. Hiçbir terör eylemini CHP hiçbir şekilde açıkça kınamadı.”

Kılıçdaroğlu’nu, terör karşısında duruş sergilemeye davet eden Başbakan, “Terör saldırılarıyla acılarımız henüz tazeyken, hemen hükümetimizi, güvenlik güçlerini hedef alan açıklamalar yapmaya başlıyorlar. Terör öncelikle korku salmayı, panik yaratmayı hedefliyor. Maalesef CHP ve HDP buna hizmet ediyor. Terörün ekmeğine yağ sürüyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu sizin teröre karşı tavrınız, dayanışmanız bu mudur?” dedi.

Teröristlere tek bir kelime edemeyenlerin, cumhurbaşkanı ve Hükümeti hedef aldıklarını belirten Davutoğlu,  “Hepsi tek bir hedef doğrultusunda Türkiye, milletimiz, insanlığımız, kardeşliğimize karşı hareket ediyorlar” diye konuştu.

 

 

DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI KONUSU

Davutoğlu, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin, AK Parti’nin muhalefet partilerine götürdüğü teklifi anımsatarak, “Teröre destek vererek, şiddet çağrısı yapanların bu tavırları asla siyasi dokunulmazlık olarak değerlendirilemez. Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin fezlekeleri gündeme aldık. Onlar meydan okudu, biz de hodrimeydan dedi” dedi.

Davutoğlu konuşmasında:  ''HDP'liler her türlü tahriki yaparak, mağdur edebiyatı yapmaya çalışacaklardı, CHP de korktular diyecekti. Tüm fezlekeleri yargıya intikal ettirecek bir çözüm bulduk. Meclis de fazla zaman harcamayarak, reformları yapmaya devam edecek. Bunun ardından muhalefet partileri afalladı. Önce CHP, sonra HDP'den çatlak sesler gelmeye başladı. Kimin ne hesabı varsa çıksın ortaya. Biz öyle kurusıkı meydan okumalara fırsat vermeyiz. Siyasetçi kimseden korkmadan, hür vicdanı ile konuşabilmeli. Dokunulmazlık garantörlüğü tamamen kalkarsa yönetim şekli demokrasi dışında başka amaçlara dönüşür. TBMM'nin iradesine ve kürsüde siyasetçinin vicdanına dokundurtmayız. Süreç kimin samimi olduğunu, kimin niyetlerini çok açık şekilde ortaya çıkaracaktır. Bir çok maskeyi düşüreceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.