Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Başkan Yalçın: “Türkiye'nin İflasını Açıklaması Yakındır!”

Anadolu Birliği Partisi (ABP) Genel Başkanı Bedri Yalçın, 2024 yılında vergi, ceza ve harçlara yapılacak olan yüzde 58,46 oranındaki zamma ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Yalçın:" İktidar boşalttığı hazine kasasını bu yılda vergilerle dolduracak" dedi.



Ekim ayında Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi 12 aylık ortalamalara göre yüzde 58,46 oranında artış gösterdi. Bu oran 2024 yılında vergi, ceza ve harçlara uygulanacak zam oranını veriyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, artırma ya da azaltma yetkisini kullanmazsa 2024 yılında vergi, ceza ve harçlara yüzde 58,46 oranında zam yapılacak. Konuyu ilişkin değerlendirmede bulunan Başkan Yalçın, ekonomik krizin daha da büyüdüğünü ifade ederek:" Yeni yıla, yeni zamlarla birlikte giriyoruz. Hazineyi boşaltan iktidar, hazineyi doldurmak için vergi, ceza ve harçlara fahiş zam uyguluyor. Her şeye peş peşe zam gelirken, otoyol ve köprü geçişleri zamlanırken, iktidarın memur, emekli ve işçiye yapacağı maaş zam oranı a'dan z'ye yapılan zamların aşağısında kalmamalıdır. İktidar bir an önce açlık ve yoksulluk sınırı üstünden bir maaş zammı tarifesi uygulamalıdır. Aksi takdirde Türkiye'nin iflasını açıklaması yakındır" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.