Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım çin gündem Kuşadası Belediyesi ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

BBP Genel Başkanı Destici Başbakan Yıldırım İle Görüştü

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Başbakan Binali Yıldırım ile Başbakanlık Resmi Konutunda görüştü. Görüşme Yaklaşık 40 Dakika sürdü.

Görüşme sonrası BBP Genel Başkanı Destici tarafından yapılan yazılı açıklamada; "16 Nisan’da yapılan referandumda milletimizin “Evet” kararıyla birlikte Türkiye sistem değişikliğine gitmiştir. Bu sistem değişikliğinin referandumda kabul edilen bazı maddeleri uygulamaya geçmiş, bazı maddeleri ise uyum yasalarının çıkarılmasından sonra 2019’da yapılacak olan seçimlerden sonra uygulamaya geçecektir.

Türkiye’nin yeni sistemle yönetilmesinin “Devletin bekası, ülkenin bütünlüğü, milletin istiklâli ve istikbali” için daha doğru olduğuna inanan Büyük Birlik Partisi olarak 16 Nisan referandumunda net bir şekilde “Evet” dedik.
Sahada “Hayır” diyen vatandaşlarımızın önemli bir kısmının tereddütlerinin, kaygılarının, kuvvetler ayrılığı prensibinin yok edileceği ve tek adamlık gelecek endişelerinden kaynaklandığını müşahede ettik.  Kanaatimiz odur ki; bu kaygılar ve endişelerin önemli bir kısmı uyum yasaları çerçevesinde siyasi partiler yasası, seçim kanunu ve yargı kanunlarında yapılacak değişikliklerle büyük ölçüde giderilebilir. 
Bu hususlarla ilgili teklifimiz;
1-   Seçim barajının tamamen kaldırılması,
2-   Milletvekili adaylarının ön seçimle belirlenmesi,
3-   Her partinin kendi amblemiyle katılacağı seçim ittifakının serbest olması,
4-   Anayasanın ilgili maddesinde öngörüldüğü üzere seçime katılan siyasi partilere yeterince ve adil ölçüde bir seçim yardımı yapılması,
5-   Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı hususunda da uyum yasaları çerçevesinde yeni yasal düzenlemeler yapılmalı ve yargıya olan güven azamî seviyelere yükseltilmelidir. 
  Ayrıca,
A - Bedelli askerliğe ilkesel olarak karşı olduğumuzu, Lâkin oluşacak kaynak buraya aktarılıp 2000 canımız hayata tutunacaksa bu da yapılabilir. Yani Kaynak SMA hastalarına aktarılmalı.
B – Büyük Birlik Partisi olarak Hükümetin terörün tüm unsurlarına karşı topyekûn yaptığı tüm mücadeleye sonuna kadar destek verildiği ifade edildi.
C- Yüksekova ve Cizre İl yapılabilir. Yalnız Hakkâri ve Şırnak illerinin il statüleri muhafaza edilsin."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.