Öne Çıkanlar bugünün gündem başlıkları ukrayna Çocuklarda Ters Kimlik Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici Tarhan Cilt güzzelliği Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ak parti sözcüsü ömer çelik hatay süt terörist

Birikmiş Vergi Cezaları Kaldırılıyor

Başbakan Yıldırım, “Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Oda ve Borsa Başkanları ile İstişare Toplantısı’na katıldı. Bayram öncesi vatandaşlara müjdeler verdiklerini hatırlatan Yıldırım, darbe girişiminin ardından Meclis’in çalışmaya devam ettiğini belirterek, şunları söyledi:
“Birbirinden önemli kararların hepsini aldık. Damga vergisinde ciddi düzenlemeler yaptık. Şirket kuruluşlarını, gerekiyorsa tasfiyelerini kolaylaştırdık. Çek konusunda yeni düzenlemeyi yaptık, istismarın önüne geçtik.

Yurtdışına hizmet veren şirketlere vergi istisnası getirdik. Yatırımların üzerindeki her türlü vergiyi kaldırıyoruz. Vergi prim borçlarını da 36 aya kadar taksitlendiriyoruz. Birikmiş vergi cezalarının tamamını kaldırıyoruz. Matrah artırımı getiriyoruz. Yani geçmişe sünger çekiyoruz.
İşletme kayıtlarını düzeltme imkanı veriyoruz. Malınızla rüsva olmayacaksınız. Varlık barışı, içeride dışarıda para var. Getirin ortaya çıkarın para da işe yarasın, siz de paran varsa derdin var derdinden kurtulun. Hiç değilse para bir işe yarasın. Devlet size, işlerinize karşı hafiyelik yapmayacak. İşlerinizi nasıl büyütecekseniz gelip size destek verecek.”

“ VATANDAŞ HEM DARBEYİ ÖNELDİ HEM DE EKONOMİYİ YOLUNA KOYDU”

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu ilk gün vatandaşların 2,5 milyar lira dövizi götürüp bankaya yatırdığını söyleyen Yıldırım, “O günden bugüne 11 milyar dolar dövizi Türk Parasına çevirdiler. Vatandaş hem darbeyi öneldi hem de ekonomiyi yoluna koydu. Böyle bir milletiz biz” dedi. Bankacılık ve finans sektörünün de tıkır tıkır işlediğini ifade eden Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

“Borsayı ne hale getirdiklerini biliyorsunuz, darmadağın ettiler, orada da şehitlerimiz var. Ona rağmen borsa da açıldı. Türkiye üzerinde hesabı kitabı olanlar mutsuz oldu. 79 milyon mutlu olduktan sonra gerisi teferruat. Merkez bankası piyasaya bir kuruş para verme ihtiyacı dahi duymadı. 28 Nisan’dan beri merkez bankası piyasaya müdahale etmiyor. 15 Temmuz dahil.

Türkiye uçurumun kenarından dönmüştür. Millet olarak ayağa kalktık ve bir büyük vesayet odağını yok ettik. Vatandaşlarımız arasına nifak tohumları eken bir örgütün belini kırdık. Esnaf ve tüccarımızın yardımlarını zekatlarını Türkiye düşmanlarına peşkeş çeken ve onlara fon oluşturan suç örgütlerini suçüstü yakaladık. Himmet adı altına haraç toplayan, soruları çalan, şantaj yapan tehdit eden insanları dinleyen fişleyen bu küresel örgüt bundan sonra bu topraklarda yaşa şansı bulamayacaktır.”

“BU ÖRGÜT MİLLETİN AHINI ALDI”

“Bu örgütle bölücü PKK örgütü arasında zerre kadar fark yok” diyen Yıldırım, ikisinin de düğmesinin aynı kişilerin elinde olduğunu, ikisinin de aynı merkezlerden kontrol edildiğini söyledi. Yıldırım, “İkisinin de amacı Türkiye’yi bölmek parçalamak Türkiye’nin gücünü azalmak” dedi. Fethullahçı Terör Örgütü’nün milletin ahını aldığını belirten Yıldırım, “Öğrenciye, yetime, garibana kol kanat germeyi vazife bilen insanımızın en masum duygularını bile istismar etti. Bu şebeke inancımızı mukaddesatımızı çaldı. Bu örgüt dini duygularımızı, milli ve manevi kavramlarımızı da maalesef zedeledi. Bu örgütü bu millet asla affetmeyecek. Bu örgüt 1 Amerikan Dolarına bu ülkenin çocuklarını canavarlaştırdı” diye konuştu.

“ÜMİT EDİYORUM Kİ CUMHURİYET HALK PARTİSİ GENEL BAŞKANI DA ORADA OLSUN”

7 Ağustos’ta İstanbul Yenikapı’da “Demokrasi ve Şehitler” Mitingi olduğunu hatırlatan Yıldırım, “Burada tam bir birlik, beraberlik, kardeşlik ruhu yeniden canlanacak. Burada parti rozeti değil, ay yıldızlı bayrağıyla gelecek. Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı katılacak. Ümit ediyorum ve bekliyorum ki Sayın Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı da orada olsun ve böylece ülkemizde darbe süreciyle ortaya çıkan kardeşlik ve dayanışma ruhu orada da zirveye çıkmış olsun” dedi. Yıldırım, oda ve borsa başkanlarından da katılımlarını istirham etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.