"Biz Türkiye’nin Diriliş Ve Toparlanmasına Evet Diyoruz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “PKK-FETÖ-DHKP-C, PYD-YPG, batıl ve hain odaklar engel olmaya çalışsalar da, 16 Nisan’da milli beka için evet mührünü vuracağız. Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için evet diyoruz. Biz başkanlığa değil, Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet diyoruz” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, Erzurum mitinginde konuştu.21 gün sonra yapılacak tarihi nitelikli 16 Nisan Anayasa Referandumunun barışa, huzura, dirilişe, milli birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olmasını temenni eden Bahçeli, “Türkiye’nin kurtuluşu için yeni bir seferberlik ve mücadele ruhu tecelli etmelidir. Kötü giden talihe dur demenin zamanı gelmiştir” dedi.

“Dün Ermeni çeteleri ne yaptıysa, bugün terör örgütleri ve arkasında duran emperyal acımasızlık aynısını yapmaktadır” diyen Bahçeli, dün Erzurum’a işgal ve esareti dayatanların bugün yeniden hazırlık içinde olduğunu belirtti. Rusya’nın YPG-PYD ile nasıl bir ilişki ve ittifak içinde olduğunun görülmesini isteyen Bahçeli, “Rusya tarihi emellerini alttan alta sürdürmektedir. Müslüman Türk milletine ne kadar düşman odak varsa Rusya’yla ortak cephededir. Mehmetçik katillerini Rusya kucaklarken, ABD silahlandırıp beslemektedir. Bu nasıl bir kumpas, nasıl bir tezgâhtır?Rusya bir yanda dostluk mesajları verirken, diğer yanda meyve-sebze ambargosunu kaldırmaktan kaçınmakta, PKK-PYD-YPG’yle aynı hizada durmaktadır. Peki, Putin yönetimi kimi kandırmaktadır? Moskova Türkiye’yi ne zannetmektedir? Yoksa 93 harbinin milli hafızalardan çıktığı mı sanılmaktadır? Maalesef Rusya Afrin’e zırhlı araçlarla asker konuşlandırmakta, üs kurmaktadır. Moskova’da kanlı terör örgütlerinin ofisleri açılmaktadır. Halep katilleri aynı karededir. Türkmen katilleri aynı kümededir. Türkmen Dağı’nda kan dökenler aynı siperdedir” şeklinde konuştu.

-“İKTİDAR-MUHALEFET BOĞUŞMASINA TAHAMMÜL EDEMEYİZ”-

“Yapmamız gereken çok şey vardır. Bilinsin ki, siyasi kaygı ve çıkar kavgalarıyla mesafe almak çok bundan sonra ihtimal dışıdır” ifadelerini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

“Önce ülkem diyoruz. Önce milletim diyoruz. Sonra partim ve ben iradesini gösteriyoruz. Zaman birlikte hareket zamanıdır. Zaman ortak paydada buluşma, kardeşçe ve cesaretle mücadele zamanıdır. Beka meseleleri ağırlaşmışken günü birlik davranamayız. Milletimiz çok yönlü saldırıların hedefindeyken iktidar-muhalefet boğuşmasına tahammül edemeyiz, doğru göremeyiz.”

-“SORUMLU VE SUÇLU İSE EN BAŞTA ABD VE RUSYA’DIR”-

Avrupalı bazı ülkelerin Türkiye’nin karşısında olduğuna dikkat çeken Bahçeli, en son bu kervana İngiltere’nin katıldığını ifade etti. 15 Temmuz’da bombaların Londra’ya değil Ankara’ya atıldığının altını çizen Bahçeli, şunları söyledi:

“FETÖ kollanırken, kanlı ve karanlık terör ortakları da batıdan destek almaktadır. PKK-PYD-YPG’ye müttefik olduğumuz ülkeler açıkça yardım ve yataklık yapmaktadır.  Kahredici bu tablonun kabul edilecek hiçbir tarafı yoktur. Menbiç’ten PYD-YPG arındırılacaktı, müstevliler öyle diyordu; ama bilakis iyice silahlanarak yerleşmiştir. Sorumlu ve suçlu ise en başta ABD ve Rusya’dır. Rusya Suriye’nin kuzeyinde PYD-YPG’nin muhafızlığına soyunmuştur. ABD, Rakka’nın çevresine YPG’li teröristleri taşıyarak Türkiye’yi dışlamıştır. Her alanda yalnızlık ve kutuplaşma kaderimiz haline gelmiştir. Alman istihbarat başkanı FETÖ konusunda “ikna olmadık” zırvasını dillendirmektedir. ABD istihbaratı da aynı görüştedir.

-“15 TEMMUZ İHANETİNİN FAİLİ BAL GİBİ FETÖ’DÜR”-

15 Temmuz’u FETÖ’nün yapmadığı konusunda ABD ve Avrupa’nın bu kadar çabası ve açıklaması niyedir, neye hizmettir? Bu çarpıtma ve telaşın altında ne vardır? Pensilvanyalı hain kimin, hangi kapalı devre çalışan istihbarat örgütlerinin tetikçisidir? 15 Temmuz ihanetinin faili bal gibi FETÖ’dür.
ABD inanmıyormuş, Almanya ikna olmuyormuş, İngiltere delilleri yeterli bulmuyormuş, Norveç ve İsviçre FETÖ’cülere kucak açıyormuş; hiç mühim değildir. Allah bilsin, millet tanısın, Erzurum görsün, bize yetecektir. Gerisi ise kuru gürültüdür.”

-“SANDIKTAN DİKTATÖR ÇIKACAK DİYE KORKU YAYIYORLAR”-

16 Nisan’da FETÖ’nün hayır dediğini, çünkü çözülmeyi beklediğini ifade eden Bahçeli, PKK’nın da çürümeye yatırım yaptığı için hayır dediğini kaydetti. Bahçeli, şöyle devam etti:

“16 Nisan’da Perinçek ve yoldaşları hayır diyor. Niye, çünkü Türkiye’nin kuruluş felsefesi imha olsun emelindeler. Hollanda, Almanya ve diğer sözde gelişmiş ülkeler 16 Nisan’da hayırı destekliyor. Niye, çünkü iç kargaşa hakim, etnik ve mezhep çatışması yeşersin istiyorlar. CHP ise bunların önüne düşmüş, tezviratın mihmandarı olmuş, ille de hayır hezeyanıyla mekik dokuyor. Sayın Kılıçdaroğlu 16 Nisan Anayasa Referandumunu saptırmak, yarasız yere kurt düşürmek, çürük tahtaya çivi çakmak için çırpınıyor. Cambaz ipte, balık dipte, Kılıçdaroğlu ise hayırsızlığın dibinde bulunuyor. Nasıl ki alışmış kursak bulamacını isterse, CHP de milli bunalımı özlüyor, ülkenin buhranını ümit ediyor. CHP ve ittifak içinde olduğu hayır cephesi, ölü görse ağlamaz, düğün görse oynamaz, yani bu millete tümden yabancıdır.

Tek adamdan bahsediyorlar. 16 Nisan’da evet çıkması durumunda tek adam sisteminin geleceğini uyduruyorlar. Sandıktan diktatör çıkacak diye korku yayıyorlar. Diktatör nedir, tek adam nasıl olacak diyoruz, kaçacak yer arıyorlar. Zira bilmiyorlar. Rejim değişecek diye tek ayaküstünde kırk yalan savuruyorlar. Sistem başka, rejim başka şeydir; değişecek olan yalnızca hükümet etme sistemidir diyoruz, bön bön bakıp gözleriyle fel fecir okuyorlar. Muhtarlıkların bile kapatılacağını söylüyorlar. Lokantalara bir kararnameyle kilit vurulacağını iddia ediyorlar. Gelin şunu bir anlatın, neye dayanıyorsunuz, niye boş konuşuyorsunuz diyoruz; anında Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganına sığınıp kazın yanmaması için durmadan çeviriyorlar.

Anayasa’nın ilk dört maddesini Bahçeli’ye sorun diyorlar. Elbette bana soracaklar, ama verdiğim, verdiğimiz ödünsüz ve yeminli cevapları anlayabilecek ne yürekleri ne de zekâlarından en ufak iz görülmüyor. Doluya koyuyorlar almıyor, boşa koyuyorlar dolmuyor. Çünkü dağda bağları yok, çakaldan davaları yok.

-“ BU KAFANIN HAYIRINDA HAYIR OLUR MU?”-

Sayın Kılıçdaroğlu hayır diyor demesine de, neye, niçin, niye hayır dediği belirsizdir. Bu Kılıçdaroğlu değil mi ki, 16 Nisan’dan sonra Cumhurbaşkanı başka bir partinin, başbakan başka bir partinin genel başkanı olursa kavga o zaman çıkacak diyen? Zavallı, daha anayasa maddelerinde neyin yazdığını bilmiyor. Başbakanlığın kalktığını öğrenememiş. Aziz milletimizin karşısına çıkıp anayasa anlatıyor, ne var ki daha ne anlattığının sırrına erememiş. Bu kafanın hayırında hayır olur mu? Cevap veriyorum, kesinlikle olmaz. CHP’nin 15 Temmuz’dan şikâyetçi olduğuna yakınlarda hiç şahitlik edilmedi. Allah için 15 Temmuz’da Özel Kuvvetler’de destan yazan kahraman şehidimiz Ömer Halisdemir’e ve de 248 şehidimize en küçük bir şükran ve minnet duygusu göstermiyorlar. Üstelik OHAL’dan rahatsızlar. Hatta OHAL’i darbe görüyorlar. Anlaşılan akılla, ahlakla aralarını kapanmamak üzere açmışlar. Sanki yüzlerinde alın derisi değil, davul derisi var. Ne söylesek nafile. Zannedersiniz başka gezegenden gelmişler, başka diyarlardan göçmüşler. PKK’nın peşine takılmışlar. FETÖ’nün kılıcını sallıyorlar. PYD-YPG’ye övgüler düzüyorlar. Avrupa’nın muhbiri gibi davranıyorlar. Türk milletinin tarihi hakkına sahip çıkması zorlarına gidiyor. Yol yakınken vazgeçelim demiyorlar. Yorgan gitmeden kavga bitsin diyemiyorlar. Bunlarda ne utanma var, ne de milli uyanışın emaresi. Bunlarda ne akıl var, ne de milli şuurun tortusu. Bunların rehberi yalan, ezber ve tezleri ahlaki talandır. İnanıyorum ki, yürüyüşümüzün önüne taş koymak isteyenler 16 Nisan’da kaybedecektir.”

-“ BİZ TÜRKİYE’NİN DİRİLİŞ VE TOPARLANMASINA EVET DİYORUZ”-

PKK-FETÖ-DHKP-C, PYD-YPG, batıl ve hain odaklar engel olmaya çalışsalar da, 16 Nisan’da milli beka için evet mührünü vuracağız. Biz Türkiye’nin diriliş ve toparlanmasına evet diyoruz. Biz Türk ve Türkiye düşmanlarının bozgunu için evet diyoruz. Biz başkanlığa değil, Cumhurbaşkanı hükümet sistemine evet diyoruz. Bizim gönlümüzde evet veya hayır iradesine sahip her vatan evladı değerli, yeri dolmaz, bir ve eşittir. Yine de hayır diyen kardeşlerim iyi düşünsün. Kararlarını tekrar gözden geçirsin. Tekin olmayan, güven vermeyen, inandırıcı bulunmayan telkin ve dayatmalara yüzlerini çevirsin. Türkiye’nin içinde bulunduğu musibet ve muazzam riskleri değerlendirip evet iradesine dönüş yapsın. Ben Ülkücüyüm diyen 16 Nisan’a evet demelidir, diyecektir. Ben milliyetçiyim diyen, bu bayrak benim, bu devlet benim, bu millet benim onurum diyen her kardeşim istiklal, istikbal ve istikrar için evet kararında olmalıdır ve Allah’ın izniyle de olacaktır.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.