Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

“Bizim Açımızda Alınmış Bir Karar Yok, Nihai Kararı BBP Kadroları Verecek”

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Sekreteri Üzeyir Tunç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın “Cumhur ittifakında sadece AK Parti ve MHP olacak. Diğer partiler büyük olasılıkla AK Parti listesinden seçime girecek” şeklindeki açıklamasına yanıt verdi.

ANKA’ya konuşan Tunç, “Bugünden bunları konuşmak için çok erken. Daha seçimlere 1.5 yıl var. Önümüzde yerel seçimler var, öncelikli olarak. Yerel seçimi atlatmadan genel seçimi konuşmak çok doğru değil” dedi.

Tunç, “Biz bir irade koyduk, üç parti birlikte yürüme iradesi koyduk. Günü geldiği zaman BBP’nin nasıl seçimlere gireceğine ilişkin, birlikte irade koyduğumuz partilerle görüşerek, en sonunda da kendi kadrolarımızla görüşerek kararımızı veririz. Onların düşünceleri, saygı duyuyoruz ama ortada bizim açımızdan alınmış bir karar yok. Nihai kararı BBP kadroları verecektir” diye konuştu.

Uyum yasalarına da işaret eden Tunç, “Olası değişiklikler hiç hesaba katılmıyor. Olmaya da bilir, bu haliyle de geçebilir ama önce bir yasal durum tamamlansın” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.