Öne Çıkanlar CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Koronavirüs vodafone suriye Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sıla hatay CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan chp niğde milletvekili ömer fethi gürer gündem başlıkları google

Bozdağ: Umarız Suriye Yönetimi’nin Bu Seferki Kimyasal Saldırısı Karşılıksız Bırakılmaz

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, “Umarız Suriye Yönetimi’nin bu seferki kimyasal saldırısı karşılıksız bırakılmaz. Aksi takdirde uluslararası sözleşmelerin de uluslararası hukukun da uluslararası örgütlerin de bir anlamı kalmaz” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, sosyal medya hesabı Twitter’dan Doğu Guta’da meydana gelen kimyasal saldırıya ilişkin paylaşımlarda bulundu. Doğu Guta’nın Duma yerleşkesinde, Suriye yönetimine bağlı güçlerce kimyasal silah kullanıldığı ve çok sayıda sivilin öldüğüne dair haberler, görüntüler ve açıklamalar bulunduğunu ifade eden Bozdağ, “Bu vahşetten ve insanlık suçu saldırıdan dolayı Suriye yönetimini şiddetle konuyoruz” ifadelerini kullandı.

“UMARIZ SURİYE YÖNETİMİ’NİN BU SEFERKİ KİMYASAL SALDIRISI KARŞILIKSIZ BIRAKILMAZ”

Suriye Rejiminin bu saldırıyla kimyasal silah kullanımını yasaklayan uluslararası sözleşmeler ve uluslararası hukuk ile BM Güvenlik Konseyi kararlarını bir kez daha hiçe sayıp, çiğnediğini belirten Başbakan Yardımcısı Bozdağ,  daha önceki saldırının karşılıksız kalması, rejimi bu saldırı için cesaretlendirdiğini dile getirdi. Suriye Yönetimi’nin bundan önceki kimyasal saldırısının karşılıksız bırakıldığını söyleyen Bozdağ, “Umarız Suriye Yönetimi’nin bu seferki kimyasal saldırısı karşılıksız bırakılmaz. Aksi takdirde uluslararası sözleşmelerin de uluslararası hukukun da uluslararası örgütlerin de bir anlamı kalmaz” dedi.

“BU SALDIRI VE ÖLÜMLERDEN SURİYE YÖNETİMİ KADAR BU VAHŞETİ, SALDIRIYI VE ÖLÜMLERİ ENGELLEMEYELER DE SORUMLUDUR”

“Suriye Yönetimi’nin işlediği insanlık suçunun ve bunun sonucu öldürdüğü onlarca masumun vebali, elbette öncelikle Suriye Yönetiminindir. Ancak bu saldırı ve ölümlerden Suriye Yönetimi kadar bu vahşeti, saldırıyı ve ölümleri engellemeyeler de sorumludur" diyen Bozdağ, "Türkiye, uluslararası toplumu/örgütleri; altına imza koydukları sözleşmeler/kararlar ile uluslararası hukuka amasız sahip çıkmaya; kınama ve eleştiriden öte somut adım atmaya; Suriye yönetimini durdurmaya davet ediyor.  Artık sözün bittiği yerdeyiz. Sözden fazlasına ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.