Öne Çıkanlar Koronavirüs chp niğde milletvekili ömer fethi gürer CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak sıla akbank vodafone suriye ato google gündem başlıkları Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

"Bu Değişiklik Memleket Meselesidir"

Başbakan Binali Yıldırım, cumhurbaşkanlığı sistemini getiren anayasa değişikliği teklifinin bir memleket meselesi olduğunu belirterek, “Engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ancak diyoruz ki; bu güçlü iktidar kalıcı hale gelsin. Burada durmasın. Bu işi şansa bırakmayız. Bu istikrarı kalıcı hale getirmezsek, yapılanlar yok olur” dedi.

Başbakan Yıldırım, referandum kampanyası çerçevesinde Uşak mitinginde konuştu. Yıldırım, Türkiye'de istikrarın kalıcı hale getirilmesi için cumhurbaşkanlığı sistemini getirdiklerini söyledi.

AK Parti hükümetlerinin 14 yıldır icraat yaptığını anlatan Yıldırım, “Her türlü desteği yaptık. Bir yandan icraat bir yandan da şeytan taşladık” diye konuştu.Geçmişte önlerine hep engel çıkarıldığını anlatan Başbakan, cumhurbaşkanlığı seçiminde çıkarılan 367 krizini hatırlattı.

Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Siz cumhurbaşkanını seçtiniz. Şimdi de cumhurbaşkanlığı sistemini seçeceksiniz. Ama bunlar yine boş durmadılar. Bu darbe zihniyeti Gezi olaylarını başlattı. Ülkeyi birbirine kattılar. Ama yine başarılı olamadılar. Sonra 17-25 Aralık operasyonu başlattılar. Onu da başaramadılar. Ondan sonra 15 Temmuz’u yaptılar. Ama bu darbecilere hak ettiği dersi verdiniz. Bu milletle hiç kimse bilek güreşi yapamaz. PKK’sı da FETÖ’de bu milletle baş edemez. Engelleri aşa aşa bugünlere geldik. Ancak diyoruz ki; bu güçlü iktidar kalıcı hale gelsin. Burada durmasın. Bu işi şansa bırakmayız. Bu istikrarı kalıcı hale getirmezsek, yapılanlar yok olur.”

16 Nisan’da yapılacak referandumla birlikte, “kim iktidar ol olmadı” sorunlarının artık yaşanmayacağını belirten Başbakan, “Bu değişiklikle en fazla size gelecek Gençler. Değişiklik gelirse 18- 25 yaş arasındaki bütün gençlerimiz aday da olup seçilebilecekler. İster meclis üyesi, kaymakam olabilecek. CHP HDP karşı çıkıyor. CHP bir yandan engel oluyor bir yandan olsun istiyor. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? CHP gençleri yok sayıyor. Gençler sizi yok sayan 'hayırcı' zihniyete cevap verecek misiniz?” dedi.

-DEĞİŞİKLİĞİ OKUMAMIŞ-

Cumhurbaşkanlığı sistemini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun okumadığını öne süren Yıldırım, “Ne değişiyor diye okumamış adam. Aynen bozuk plak gibi. Dönüyor dönüyor aynı şeyler. Bunlar bozuk saati bile arattırmaya başladılar. Bozuk saat bile günde bir kere doğru çalışıyor. Bunlar hep darbeden bir taraftan tutundu. Bunlar atıp duruyorlar. Bunlar hiç sorumluluk almadılar. Bunlar bizim sorumluluklarımız alsalardı kaçar giderlerdi” diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, anayasa değişikliği teklifine kimlerin hayır dediğini şöyle sıraladı:

“CHP  ve HDP hayır diyor. FETÖ, terör örgütü, bazı ülkeler Türkiye'yle uğraşan herkes 'hayır' diyor. Milyonlarca CHP'li kardeşim bu hedefleri gölgeliyorsun. Milliyetçilik adında maskeli milliyetçiler var. MHP'li kardeşlerim, PKK'yla aynı safhada duranlara cevap verirler inşallah. Türkiye'nin geleceği, daha güzel günler için, Türkiye'nin terörle mücadelesinde daha başarılı olması için 'Evet' diyoruz. 16 Nisan'a kadar durmak yok. Kapı kapı dolaşacağız. Bütün vatandaşlara bu işin doğrusunu anlatacağız. Bunların 'neden' hayır dediğini anlatacağız. Bu memleket meselesidir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.