Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri istanbul tesk genel başkanı bendevi palandöken TOGG Kanyon gündem özeti ayhan barut gazi bendevi palandöken

Budak: "Kapalı Devre Bir Sistem Getiriliyor”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, rejim değişikliğiyle kuvvetler ayrılığı ilkesinin yok edilerek, tek kişinin devletin tüm kurumlarını şekillendirme yetkisine ulaşacağını belirterek, “Parti başkanının devleti şekillendirdiği sistemin adı parti devletidir. Getirilmek istenen de budur” dedi. Kamu yönetiminde liyakat ve şeffaflığın sağlanmaması nedeniyle FETÖ’nün stratejik noktaları ele geçirdiğini kaydeden Budak, “FETÖ yargı ve Emniyeti ele geçirdi, önce Ergenekon Kumpası’nı, sonra da hain 15 Temmuz Darbe Girişimini yaptı. Şimdi de herşeyi tek kişinin belirleyeceği kapalı devre bir sistem getiriliyor. Kapalı devre sistem yeni hukuksuz yapıların önünü açar” dedi.
 
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun program hazırlıkları için gittiği Balıkesir’de vatandaşlara rejim değişikliğini anlattı. Öngörülen değişiklikle partili cumhurbaşkanına, yürütme konusunda sınırsız yetkiler verildiğini ve kararnamelerle tüm devleti şekillendirebileceğini kaydeden Budak, başkan değişimlerinde düzenin yeniden değişeceğini, kurumsallaşmanın sağlanamayacağını kaydetti. Budak, “Partili cumhurbaşkanı yürütme alanında, sınırsız yetkili. İstediğini bakanlığı, kamu kurumunu kuracak ya da kapatacak. Bu kurumların başına istediği niteliklerde istediği kişileri atama hakkına sahip olacak. Eğer bir parti başkanı devleti şekillendirme gücüne sahip ve bu yetkisini kullanıyorsa, bunun adı parti devletidir. Sayın Cumhurbaşkanı ucube değişikliği savunamadığı için CHP’ye saldırıyor, “CHP’nin tarihinde de bu vardı’ diyor. Türkiye, bunları geride bıraktı. İsmet İnönü, Cumhurbaşkanlığı ile parti başkanlığı ayrımını kendi iradesiyle yaptı.  Şimdi yeniden 1930’lara, 1940’lara dönmeye çalışmak ve bunu savunmak aklı başında bir davranış değildir, olamaz. Türkiye, büyük mücadelelerle demokrasisini bir noktaya taşımışken, şimde yeniden parti devletine dönmeyi istemek,  milletimize büyük haksızlıktır” dedi.

KAPALI DEVRE SİSTEM ÇÖKERTİR
Öngörülen modelde kamu yönetiminde şeffaflık değil, denetlenmesi mümkün olmayan bir yapı getireceğini vurgulayan Budak, şöyle devam etti:
“Bazı noktada sınav soruları çalındı, bazı noktalarda kayırmacılık yapıldı, gizli-açık işbirlikleriyle FETÖ’nün bir çok kuruma sızmasına zemin hazırlandı. Sonuç, devlet kurumları çökme noktkasında. 2010 referarandumunda yargı tarafsız, bağımsız olacaktı. Ne oldu? Yargı FETÖ’nün eline geçti. Onlar da önce Ergenekon Kumpası’nı sonra alçak15 Temmuz Darbe Girişimi’ni yaptılar. Şimdi bunlardan ders çıkarıp, kamu yönetimide şeffaflığı ve liyakatı öne çıkarmak gerekir. Ama tam tersine her şeyi tek kişinin belirlediği, kurumların, kurumlara atanacak kişilerin niteliklerinin ve atanacak kişilerin bir kararname ile belirlenbileceği kapalı devre bir sistem getiriliyor. Böylesine kapalı devre bir sistem yeni hukuksuz yapıların önünü açar. Bunun sonu sistemin tamamen çökmesidir. Halkımız 16 Nisan’da böyle bir sisteme geçit vermeyecektir.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.