Öne Çıkanlar galatasaray gündem özeti deprem bugünün gündemi erdoğan gündem başlıkları çin recep tayyip erdoğan chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu türk telekom CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak

Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart’ta Açılıyor

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil’in kurucusu olduğu Bursa Sağlık Müzesi 14 Mart Tıp Bayramı’nda açılıyor. Yaklaşık sekiz yıl önce çalışmalarına başlanan müzenin Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne yakışan bir tavırla kente kazandırıldığını belirten İrgil, “Dileğim bu müzenin yaşamasıdır” dedi. 


Açılış için son hazırlıklarla ilgilenen İrgil, müzenin Anadolu’da açılacak ilk sağlık müzesi olacağını belirterek şunları söyledi: “Aslında Türkiye’de ilk sağlık müzesi 1920’li yılların sonuna doğru Bursa Valiliği içerisinde bir odada Osman Şevki Uludağ tarafından açılmıştı. Maalesef o müze unutuldu, kayboldu. Burada o anıyı da tekrar canlandırmak ve onun hakkını teslim etmek istedik.”
Hisar içinde Üftade Camii’nin karşısındaki sokakta açılacak müze için çalışmalar 2010 yılından beri sürüyor. Bu çalışma sırasında elde edilen belge ve bilgileri de kitaplaştırarak kente Bursa Sağlık Tarihi kitabını kazandıran İrgil, müzenin aynı zamanda kentteki tıp tarihi araştırmalarını da yürütecek, interaktif bir sağlık merkezi olacağını ifade etti. İrgil, “Onlarca yıldır sağlık alanında hizmet veren ama unutulup giden binlerce insan var. Hem bu kitap hem bu müze Bursa’da sağlık sektöründe hizmet veren hekiminden sağlık çalışanına, hemşiresine kadar herkese bir vefa duruşudur, saygı duruşudur” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.