Öne Çıkanlar palandöken gündem chp çin Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer Entübe Sayısı Kuşadası Belediyesi Türkiye Büyük Millet Meclisi cumhurbaşkanı erdoğan haberleri chp haberleri MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay milliyetçi hareket partisi

"Büyükelçiliğe Düzelttirme" İddiasında Yeni Gelişmeler!" İddiasında Yeni Gelişmeler!

-CHP'nin, 6'lı ittifakın bildirisinin gerekli düzeltmelerin yapılması amacıyla bir veya birden fazla büyükelçiliğe gönderildiği iddiaları siyasi gündemi karıştırdı. CHP iddiaya sert tepki gösterdi, ancak Ankara kulislerinde iddiaların doğru olabileceği konuşuluyor.



ANKARA(ANKA)- CHP'nin, başını çektiği 6'lı ittifakın Ahlatlıbel ve DEVA merkezinde yaptıkları ilk veya ikinci bildiriden sonra, düzeltme için Ankara'daki bir büyükelçiliğe gönderildiği iddiasının doğru olabileceği iddia edildi.

Doğru olması durumunda sonuçları oldukça ağır olacağı belirtilen iddia, Ankara kulislerinde dün gece yeniden alevlendi.

Bazı CHP'lilerin sözkonusu iddia, ardından CHP genel merkezinden gelen çok sert yanıt üzerine İçişleri Bakanlığı ile temesa geçtikleri aldıkları yanıtı Ankara'nın bir restoranında diğer üst düzey parti yöneticileriyle paylaştıkları öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı'nın verdiği yanıt konusunda net bilgi edinilemezken Ankara kulislerinde şu seçenekler üzerinde duruluyor:

"a) Nihai Bildiri öncesinde değil, açıklandıktan sonra 'bilgi amaçlı' olarak büyükelçiliğe gönderilmiş olabilir.

b) Nihai Bildiri'nin 'düzeltme' değil bilgilendirme amaçlı olması yanında, bir veya birden fazla büyükelçiliğe gönderilmesi işi yine kurumsal bir eylem değil, bireysel bir eylem olabilir.

c) Nihai Bildiri'nin herhangi bir büyükelçilikle paylaşılması kurumsal, bireysel olmayabilir, karşılıklı dostluğun gerektirdiği bir diyalog kapsamında özel dostane bir yemek, özel bir sohbet veya tesadüfi bir karşılaşma anında sözel olarak özetleme olabilir.


d) Hepsi.

e) Hiçbiri."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.