Öne Çıkanlar galatasaray Koronavirüs bugünün gündemi gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan erdoğan Covid19 gündem başlıkları çin konser

Çağrı Heyeti’ne Akyurt Cezası

MHP, bir üst kurul delegesi tarafından Ankara Valiliğine yapılan şikâyet sonucu mahkemenin yetkilendirdiği Çağrı Heyeti’nin 6. Olağanüstü Kurultay’ını Ankara il merkezi dışında ve ayrı bir ‘yargı çevresi’ olan Akyurt İlçesinde toplaması nedeniyle cezai işlem uygulandığını bildirdi.

MHP Genel Merkezi Avukatı Yücel Bulut yaptığı yazılı açıklamada, 19 Haziran’da Ankara il merkezine 32 kilometre uzaklıkta bulunan Akyurt İlçesinde 6. Olağanüstü Kurultayı’nı gerçekleştiren çağrı heyetine cezai işlem uygulandığı yer aldı. Bulut, bir üst kurul delegesi tarafından Ankara Valiliği’ne yapılan şikâyet üzerine olağanüstü genel kurulun Ankara il merkezi dışında ve ayrı bir ‘yargı çevresi’ olan Akyurt'ta toplayan Çağrı Heyeti hakkında inceleme başlatıldığını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

“Çağrı Heyeti üyeleri Ayhan Erel, Ali Sağır ve Mehmet Bilgiç hakkında, Siyasi Partiler Kanunu’nun 118’nci maddesinin yollamasıyla Dernekler Kanunu 32/b maddesi uyarınca cezai işlem uygulandığı öğrenilmiştir. Dernekler Kanunu 32/b Maddesi, Genel kurulu süresinde toplantıya çağırmayan, genel kurul toplantılarını kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak veya dernek merkezinin bulunduğu veya tüzüğünde belirtilen yer dışında yapan dernek yöneticilerine beş yüz Türk Lirası idari para cezası verilir. Mahkemece, kanun ve tüzük hükümlerine aykırı olarak yapılan genel kurul toplantılarının iptaline de karar verilebilir şeklindedir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.