Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank vodafone merkez bankası

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın grup toplantısında MHP’ye yönelik kullandığı “çakma milliyetçiler” sözlerine, “Bizim milliyetçiliğimiz çakma değil, yüzde yüz yerli, vatanın ve milletin düşmanlarına set çeken bir milliyetçiliktir” yanıtını verdi. Yalçın milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istedi.

MHP’li Yalçın, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş’ın grup toplantısındaki konuşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Demirtaş’ın “MHP, AKP’nin kuyruğudur” sözlerinin partileri için hakaret olduğunu belirten Yalçın,  “Aynaya bakıp Faşizmi hatırlayan HDP’nin eş başkanı denen zat karanlık bir kaos baronu olduğunu çabucak göstermiş” ifadesini kullandı.

“Selahattin Demirtaş, partisi ve adlarına konuştuğu eli kanlı katiller ellerini Kürt kökenli vatandaşlarımızın yakasından çekmelidir” diyen Yalçın, “Adlarını ve sorunlarını kullanarak, evlatlarını birer ölüm makinesi hâline getirerek onlara ettikleri eziyet ve zulüm, yaşattıkları tarifsiz acı nasıl izah edilebilir” değerlendirmesinde bulundu.

-“BU CİNAYETLERİN SORUMLUSU BAŞTA DEMİRTAŞ VE YÜKSEKDAĞ”-

Türkiye’nin zorla “ayrışmaya” sürüklenmek istendiğini savunan Yalçın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Batılı ülkelerin PKK’ya sözde tepkisi ve özde gösterdiği hoşgörü ve himaye sayesinde eli kanlı katiller cinayetlerine devam etmektedirler. Bu cinayetlerin sorumlusu başta Demirtaş ve Yüksekdağ olmak üzere HDP ve avaneleridir. Artık HDP’nin ‘teröre bulaşmış’ gerçek yüzü tekraren görülmüştür. HDP’nin PKK ile illiyeti açıktır ve inkar etmek şöyle dursun, sırtlarını terör örgütüne dayadıklarını ve devletin muhatabının hala imralı canisi olduğunu söyleyebilmektedirler.”

-“SÖZDE MİLLETVEKİLLERİNİN DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRILMALI”-

Meclis içerisindeki yasama ve denetleme faaliyetlerinin dışında kalan hususlardaki dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğine aktaran Yalçın açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Öncelikle PKK’nın siyasi kanadını oluşturan sözde milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, millî iradenin tecelli yeri olan TBMM’nin ve milletvekili mesleğinin terörizmin propaganda alanı ve vasıtası haline getirilmesinin önlenmesidir. ‘Çakma milliyetçi, Çin malı parti’ tanımlamaları yaparak konuşan Demirtaş ve sözcüsü olduğu PKK’lı katiller güruhu pekiyi bilmektedir ki bizim milliyetçiliğimiz çakma değil; yüzde yüz yerli, vatanın ve milletin düşmanlarına set çeken bir milliyetçiliktir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.