Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi çin ihracat Akşener vodafone merkez bankası Afrin Gürer MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda Devir Teslim Töreni

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanı olarak atanmasının ardından, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik bakanlığında devir teslim töreni gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevini AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu’na devretti.
Bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreninde konuşan Süleyman Soylu, “25 Kasım tarihinde devraldığımız ve sorumluluğunu omuzlarımızda hissettiğimiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nı bugün engin bilgi ve deneyimi olan bulunduğu her noktada başarılarıyla adından söz ettiren kıymetli dostumuz eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na devretmek üzere bulunuyoruz” dedi. 9 aydır Türkiye’nin reform açısından en önemli bakanlığında çalışmanın kendisine nasip olduğunu ifade eden Soylu, “Bakanlığımız doğumdan ölüme kadar, ölümden sonra da ölenlerin ailelerini kucaklayan, yarın ben nerede çalışacağım diye kafasında soru işareti olana, biz sizin için gayret gösteriyoruz diyen bir çalışma alanını çağın gereklerini yerine getirerek ortaya koymaktadır” dedi. 64 ve 65. hükümetler döneminde çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Soylu, “Benim ilk bakanlığım burası. Burası bana iyi bir öğreti alanı olmuştur” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının tüm kurumları ve çalışanları ile ortaya koyulan hedefleri gerçekleştirmek için bir gayret ortaya koyacağını kaydeden Soylu, 15 Temmuz'un bir milat olduğunun da altını çizdi. Sorumluluğun kendi üzerlerinde olduğunu belirten Soylu, “15 Temmuz'dan sonra şunu düşündük; eğer boş kalır ve layıkıyla yönetemezsek hiçbir şey düşünmeden tankın üzerine çıkanlar, bu ülkeyi, al yıldızlı bayrağımızı düşünenler bizden hesap sorar. Bu sorumluluk bizimdir Sorumluluğumuzun ağır olduğunu, 15 Temmuz’a kadar Türkiye’de reform atılım ve büyük bir sıçrama gerçekleştiğini ama 15 Temmuz’dan sonra bunun üzerinde herkesin adına büyük bir sorumluluk taşıdığımızı zihnimizde belirledik” dedi.  

Mehmet Müezzinoğlu ise görevi devralmanın onurunu yaşadığını belirterek, milleti taşıyacak reformları yapmaya devam edeceklerini belirtti. Samimiyetle göreve devam edeceklerini kaydeden Müezzinoğlu, karanlık bir geceyi aydınlık bir sabaha dönüştüren bir milletin bulunduğunu ifade etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.