Öne Çıkanlar Covid19 Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Afrin Gürer bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı Halka arz ataşehir belediyesi bugünün gündem özeti atama

Cankurtaran'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Zikir Çekilmesine Tepki

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde bir cemaat tarafından zikir çekilmesine tepki gösterdi. Cankurtaran, “Erbakan’ın başbakanlık’taki cemaatlere yemeğini hatırlattı” benzetmesini yaptı.
 
Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki Millet Camisi’nde bir cemaat tarafından zikir çekilmesinin 19 yıl önce Erbakan tarafından Başbakanlık’ta cemaat şeyhlerine verilen yemeği hatırlattığını söyleyerek, “Şimdi bir adım daha ileri gidilerek devletin merkezinde zikir çekildi. Erdoğan, AKP’yi kurarken değiştiğini söylemişti. Demek ki değişmemiş” diye konuştu.
  
“Laik Cumhuriyet Aşındırılmıştır
 
Erbakan’ın cemaat şeyhlerine Başbakanlık konutunda verdiği yemekten 19 yıl sonra bir adım daha ileri gidildiğini ifade eden Cankurtaran, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki camide bir tarikatın mensupları zikir çekti. Refah Partisi’ni reddederek ‘Biz değiştik, yeni partiyiz’ diye gelen AKP’nin kurucusu Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı’nda Erbakan döneminden bile ileri gidilmiştir" dedi. 

Cankurtaran, laikliğin zedelendiğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Devletin merkezi konumunda olan bir yerde zikir çekilerek, Laik Cumhuriyeti aşındırmada noktasında bir adım daha atılmıştır. Güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde olduğu Cumhurbaşkanlığı Sarayı içerisinde olan bir camide bu kadar insanın katılımıyla yapılan bir zikirin, Cumhurbaşkanlığı yetkililerinin dolayısıyla Erdoğan’ın bilgisi dışında gerçekleştiği düşünülemez.

Sürekli yapıldığı gibi tepki ölçülmekte, gün geçtikçe insanların sabrı test edilmektedir. Uzlaşma adı altında Cumhuriyet’e ve laikliğe meydan okunmaktadır.  AKP, uzlaşma çağrılarını suistimal etmektedir. AKP, Türkiye’de toplumsal kardeşliği tümden bitirebilecek tehlikeli bir yolda gözü kapalı koşmaktadır. Uyarıyoruz, bu yanlıştan vazgeçin.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.