Öne Çıkanlar meb adana KPSS cumhurbaşkanı erdoğan haberleri TOGG gündem özeti Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken ayhan barut gazi bendevi palandöken Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan

Çavuşoğlu: Rusya'nın Bu Zor Gününde Dayanışma İçindeyiz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugüne kadarki saldırılarda, bize yönelik terör saldırılarında 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra da Rus halkı ve Rusya yönetimi bizimle hep dayanışma içinde oldular. Biz de Rusya’nın bu zor gününde Rusya’yla ve Rus halkıyla dayanışma içindeyiz. Terörü ve bu terör saldırısını bir kere daha lanetliyoruz” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, St. Petersburg metrosunda gerçekleştirilen bombalı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Saldırıda yaralanan ve ölenlerin arasında Türkiye vatandaşı olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, “Terörün çirkin yüzünü bir kere daha gördük. Terörün ne zaman kimi vuracağı belli değil. O yüzden teröre karşı yekvücut olup ortak mücadelemizi sürdürmemiz lazım. Bugüne kadarki saldırılarda, bize yönelik terör saldırılarında 15 Temmuz Darbe Girişimi’nden sonra da Rus halkı ve Rusya yönetimi bizimle hep dayanışma içinde oldular. Biz de Rusya’nın bu zor gününde Rusya’yla ve Rus halkıyla dayanışma içindeyiz. Terörü ve bu terör saldırısını bir kere daha lanetliyoruz.

“RUS DEVLETİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUM”
Saldırıyı henüz kimsenin üstlenmediğini belirten Çavuşoğlu, “Kimin üstlendiği önemli değil. Teröristin kim olduğu da önemli değil çünkü terörün, teröristin dini, ırkı, rengi yoktur. Terörist teröristtir. Kimin yaptığı da önemli değil. Ortaya çıkar mutlaka ama lanetliyoruz. Rus halkına, Rus Devletine ve Dışişleri Bakanı dostum Sergei Lavrov’a da bu vesileyle başsağlığı diliyorum ve Antalya’da, Türkiye’de yaşayan Ruslara da aynı şekilde başsağlığı diliyorum. Rusya’yla terörle mücadelede işbirliğimizi daha da güçlendireceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.