Öne Çıkanlar galatasaray Göztepe transfer basketbol ithalat dış ticaret açığı enerji bıst 100 endeksi süper lig delgado Mart 2024 kurulan şirket sayısı gaziantepspor

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı’dan 10 Kasım Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıl dönümünde anma mesajı yayınladı.


Türkiye Cumhuriyet’inin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938 Perşembe günü sabahı saat 09:05'te İstanbul'un Beşiktaş ilçesi sınırlarında yer alan Dolmabahçe Sarayı'nda hastalığının ağırlaşması sebebiyle hayata veda etti. Atatürk’ün hayata veda edişinin 82. yılında CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı anma mesajı yayınladı.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK, BİR ULUSA YENİDEN HAYAT VERMİŞ BİR LİDER” 

 Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasıflarından bahseden ve zorluklarla mücadele konusunda onun düşüncelerinin yol gösterici olarak alınması gerektiğine dikkat çeken Başkan Akıllı, “Yokluklarla mücadele etmek, zorlukların karşısında akıl ve fikir yöntemlerini elden bırakmamak, tüm bunların yanında, başka insanları da yönlendirmek ve onlara liderlik etmek… Biz tüm bu vasıflara sahip bir liderin kurduğu ülkede yaşayan vatandaşlarız. Fikri, zikri ve yaptığı işleriyle Dünya’nın her noktasında kendinden söz ettirmiş, yok olmanın eşiğindeki bir ulusa yeniden hayat vermiş bir lider. Milletini kurduğu Cumhuriyet ile geleceğe taşıyan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82. yılında, içerisinde bulunduğumuz zorlu günleri en iyi şekilde analiz etmeliyiz. Cumhuriyeti’n ayarlarıyla oynamaya çalışanlarla, Türkiye’mizin geleceğini karartmaya çalışanlarla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün düşünceleri aracılığıyla mücadele etmeliyiz. Bu noktada O’nun düşüncelerine vakıf olabilmemiz için eğitimde, günlük yaşantımızda ve geleceğimizde bilim ve irfan yolundan sapmamalıyız. Bu noktada Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir askeri olarak, 10 Kasım’ın yıl dönümünde kendisini sevgi, özlem ve saygıyla anıyor, O’na ve değerlerine sahip çıkacağıma söz veriyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.