Öne Çıkanlar filistin Metina berlin yök ırak Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Koronavirüs Zeytin Dalı Harekatı Çin Dışişleri Bakanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan milli savunma bakanlığı Çetin Düz Kimdir

CHP Başbakan'a IŞİD'i Sordu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Suriye’de IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?” sorularının cevaplanmasını istedi.

Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, merkezi ABD'de bulunan araştırma şirketi PEW'in yaptığı bir ankette, Türkiye'de IŞİD'e sempati duyanların oranının yüzde 8 olduğunu belirterek,

“IŞİD'e karşı sempati duyanların Türkiye yüzde 8 ile listenin beşinci sırasında yer aldığı iddiası doğru mudur? Türkiye’de IŞİD terör örgütüne yüzde 8 sempati duyulmasının nedenleri nelerdir? Türkiye’de IŞİD terör örgütüne duyulan sempati ile ilgili bilimsel araştırma yapılmış mıdır? Yapılmamışsa nedeni nedir? Türkiye’de IŞİD terör örgütüne yüzde 8 sempati duyulması IŞİD’in Türkiye’de sosyolojik tabanın olduğunun bir göstergesi değil midir? 

Türkiye’de insanları IŞİD’e yönlendiren vakıf, derneklerin olduğu iddiası doğru mudur? Türkiye’de insanları IŞİD’e yönlendiren vakıf, dernekler hangileridir?

Suriye’de IŞİD için savaşan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sayısı kaçtır? İllere göre dağılımı nedir?

IŞİD’in Suriye’den çıkarılması durumunda Türkiye’ye yönelecek, yerleşecek IŞİD militanı sayısı kaçtır? Bu konuyla ilgili alınmış ve alınacak önlemler var mıdır?

İnternette Türkçe IŞİD propagandası yapan internet sitesi, sosyal medya hesabı sayısı kaçtır? Bu site ve hesaplardan kaç tanesi kapatılmıştır?” sorularını yöneltti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.