Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan terörist pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan azerbaycan suriye Kent diyarbakır Ayyuka eNBE akbank

CHP'de Beyin Yakan Gelişmeler: "Bolu Hizibi" Mi Oluşuyor?

CHP'de Genel Merkez'in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a resmi tepki açıklamasına rağmen, parti içinde Bolu'daki Suriyelilere yönelik susuz bırakma yaptırımına destek verenler oldu. Gelişmeler, "CHP'de şimdi bir de 'Bolu Hizbi' mi çıkıyor' tartışması doğurdu.


-CHP'nin önde gelen isimlerinden Haluk Pekşen "Tanju Özcan'ın açıklaması sığınmacı sorununu Türkiye ve dünya gündemine taşımıştır, Tanju Bey suyun Suriyelilere pahalı satılamayacağını bilecek kadar iyi bir hukukçu" dedi.
-Ancak Pekşen, CHP Genel Merkez yönetiminin Bolu Belediye Meclisi'ni Suriyelilere su ücretini artırma gibi bir kararı almaması konusunda uyarısı hakkında ise bir yorum yapmadı.

ANKARA(ANKA) - CHP'de Genel Merkez'in Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a resmi tepki açıklamasına rağmen, parti içinde Bolu'daki Suriyelilere yönelik susuz bırakma yaptırımına destek verenler oldu. Gelişmeler, "CHP'de şimdi bir de 'Bolu Hizbi' mi çıkıyor" tartışması doğurdu.

CHP yönetiminin resmi açıklamaları partiyi disiplin içinde tutmaya yetmiyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun partiyi yönetmekte dizginleri elinden kaçırdığı görülüyor.

Bolu Belediye Başkanı Necat Özcan'ın Bolu'daki Suriyeli Arapları Kerbela benzeri susuz bırakma tehdidinden sonra CHP yönetiminden sert tepki gelmişti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun resmi açıklamasında sert çıkarak partisinin böyle bir görüşü desteklemediğini belirtmiş, Bolu Belediye Meclisi'nin CHP'li üyelerinin özgür oyuna müdahale ederek, bu kararın Bolu Belediye Meclisi'nden geçmemesini istediklerini bildirmişti.

Parti yönetiminin resmi ve merkezi görüşü Nejat Özcan'a karşı yönde biçimlenirken CHP içinde Tanju Özcan'a destek sesleri de yükseldi.

Örneğin CHP'nin önde gelen politikacılarından ve niteliği ve niceliği azımsanmayacak bir desteğe sahip olan 25 ve 26. dönem milletvekili Haluk Pekşen, Bolu Belediye Başkanı'nın açıklamalarına destek verdi. Haluk Pekşen, NoktaTv'de bir yayına katılarak şu açıklamalarda bulundu:

"Tanju Özcan bu açıklamayı rastgele yapmamıştır. Çok çok akıllıca, çok stratejik bir açıklama yaptı. Bence o da biliyor ki yabancılara farklı bir su tarifesinin uygulanmasının mümkün olmadığını çok iyi bilen bir hukukçudur. Peki bunları bilmesine rağmen, meclisinin de böyle bir kararı olmamasına rağmen, böyle bir açıklamayı niye yaptı. Çok akıllıca bir açıklama çünkü, bu açıklamasıyla birlikte Türkiye'deki sığınmacı sorununu hem Türkiye'nin ana gündemi olmasını sağladı ve başardı, hem de dünyanın gündemine taşımayı başardı. Belediyelerin bu sorundan çok fazla ekonomik ve sosyal yük altına girdiğini izah etmesi açısından çok stratejik bir hamleydi. Açıklamadan sonra insanlar bu açıklamanın amacı anlaşılmayacak şekilde çeşitli anlamlar katmaya kalktılar. Ama bir anda da konu dünyanın ve Türkiye'nin gündemine gelmiş oldu. Bu anlamda çok başarılı bir açıklama. Bu anlamda tebrik ediyorum kendisini."

-CHP'Lİ PEKŞEN: SURİYE'YE HUZUR GELDİ

CHP'li Haluk Pekşen Eset'in Suriye'de af çıkardığını ve Türkiye'deki 5 milyonun üzerindeki Suriyelinin artık geri dönmemeleri için hiçbir nedenin kalmadığını bildirdi. Suriye'de savaşın bittiğini ve Eset'in af çıkardığını anlatan Pekşen, "Türkiye'ye gelen Suriyelilerin büyük bölümü PYD'nin kontrolündeki bölgelerden geldi, yani orada bir etnik temizlik yapıldığı anlaşılıyor. Bu Türkiye'yi hedef alan çok stratejik bir hamle. Bu hamlenin içinde çok açık ki hem ABD hem de AB var" dedi.

-PEKŞEN: GENÇ AFGAN ERKEKLER TÜRKİYE'YE STRATEJİK AMAÇLI GETİRİLİYOR

Türkiye'ye gelen Afganların da 20-40 yaş arası "genç erkekler" olduğunu kaydeden Pekşen bu konuda da şu değerlendirmede bulundu:

"O zaman akla şöyle bir soruya geliyor. Bunlar Afgan halkını temsil etmek üzere gelmiyor, belli bir projenin parçası olabilirler mi? o zaman da geldiklerinde, aldıkları, konuşlandıkları bölgesel yapı, takındıkları tavır önemli, bunlar sığınmacı kamplarına gitmiyorlar, Türkiye'de bir çalışma yerine de gitmiyorlar, gıda yardımı vs beklentisi içinde de değiller. Gördüğümüz kadarıyla bunlar Türkiye'de belli alanlarda ciddi ciddi toplanıyorlar ve bu alanlar içerisinde bir kümelenme var. Bu da akla başka soruları getiriyor. Anlaşılan o ki Afganistan'dan getirilen bu insanların sığınmacı değil, bir stratejik plan içinde Türkiye'ye geldikleri ve bu plan doğrultusunda burada varlıkları devam etmektedir. Onun için Tanju beyin Türkiye ve dünyanın gündemine taşımış olduğu sığınmacılar sorunu şu anda Türkiye'nin en önemli gerçekten -son dönemde yaygın deyimiyle- beka sorunu olmaya başlamıştır. Türkiye bundan sonra sığınmacılar konusunu parlamentoyu olağanüstü toplantıya çağırarak bir an önce çözmelidir. Bunu yapmadığı takdirde Türkiye için koşullar giderek daha ağırlaşmış olabilir.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.