Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket gündem özeti çin pkk Batuhan Sert aydın merkez bankası Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol

CHP'den Elbistan İl Olsun Kampanyası

CHP, Elbistan’ın il yapılması için kanun teklifi verdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Elbistan Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklife göre Kahramanmaraş İline bağlı Elbistan ilçesinde Elbistan adıyla yeni bir il kurulacak.

Kahramanmaraş İline bağlı Elbistan İlçesinin il yapılmasının amaçlandığı belirtilen teklifin gerekçesinde, “Kahramanmaraş İl merkezine uzaklığı, nüfus ve sosyo-ekonomik gelişmişlik durumları dikkate alınarak Elbistan ilçesinin il yapılması ve Afşin, Nurhak, Ekinözü ve Göksun İlçelerinin de yeni kurulacak Elbistan İline yapılacak referandum sonucuna göre bağlanması kamu hizmetlerinin yürütülmesini kolaylaştırması ve bölgenin sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyinin arttırılmasına katkıda bulunulacağı düşünülmüştür” denildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.