Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

CHP'den İktidara Terör Konusunda Açık Çek

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, terör konusunda iktidar partisine açık çek sunduklarını belirterek, “Yasal düzenlemeye ihtiyacınız varsa bakın CHP burada. Getirin teklifinizi Meclis’ten geçirelim. Bu terör belası konusunda iktidar partisine yasal düzenleme konusunda istediği her türlü desteği vermeye hazırız” derken, “Toplumda ayrıştırma yaratan, kutuplaştırma yaratan bu anayasa teklifi derhal Meclis’ten geri çekilmelidir” dedi.

“YÖNETİM KRİZİ YAŞIYOR”
Gök, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ortaköy’deki terör saldırısına değinerek şöyle dedi:
“Teröre karşı birlik olalım. Teröre karşı birlik olmamız gereken günlerden geçiyoruz.
İktidar partisi terörün önlenme konusunda bir yönetim krizi yaşıyor. Bir beceriksizlik içerisinde.
Türkiye terör konusunda iktidar partisinin çok beceriksiz ve yönetemediği bir süreçten geçiyor ne yazık ki.

“İKTİDARIN HİÇ Mİ SORUMLULUĞU YOK?”
Yaşanılan bu terör olaylarından sonra siyasal iktidarın hiç mi sorumluluğu yok? Hiç mi birinin aklına bir istifa müessesi gelmiyor?

“GETİRİN TEKLİFİNİZİ MECLİS’TEN GEÇİRELİM”
Yasal düzenlemeye ihtiyacınız varsa bakın CHP burada. Getirin teklifinizi Meclis’ten geçirelim. Bu terör belası konusunda iktidar partisine yasal düzenleme konusunda istediği her türlü desteği vermeye hazırız. Ama siyasal iktidarın hiç mi sorumluluğu yok?
Kullanılan dil ayrıştırıcı bir dil.
Yılbaşı kutlamaları nedeniyle pek çok bildiri dağıtıldı.
Diyanet İşleri Başkanı hutbe yayınladı. Hükümet bu yaşam tarzına yönelik bu tavırlar karşısında niçin edilgen kaldı?
Niçin yaşam tarzına yönelik saldırılar karşısında sessiz kalmıştır?

“İKTİDARIN SİYASİ SORUMLULUĞU VARDIR”
İktidarın siyasi sorumluluğu vardır. Siyasi sorumluluk bir görev yerine getirilmezse, eksik getirilirse ya da görevinizi yaptığınızı zannedersiniz ama yeterli sonuç alınamazsa istifa diye müessese vardır.
21 günde meydana gelen 3 patlamada 97 kişinin hayatını kaybettiği, bir Rus Büyükelçisinin hayatını kaybettiği bir Türkiye’de siyasal iktidarın halka dönerek bir hesap vermesi gerekir.

“İKTİDAR PARTİSİNE DE BU KONULARDA AÇIK ÇEK SUNUYORUZ”
Bütün terör örgütleriyle olan mücadelede CHP toplumun yanındadır. İktidar partisine de bu konularda açık çek sunuyoruz.  Bizi kurtarın bu terörden, terör belasından kurtarın. Ama kurtaramıyorsanız da gereğini yapın.
Türkiye laik bir ülkedir. Laikliği sonuna kadar koruyacağız.
Laikliği koruyacağız diye çalışmalar yapanlara karşı İçişleri Bakanı bir tweet atıyor, ihbar edin bunları diye. Neye karşı laikliği korumayı da bir suç haline getirmeye çalışıyorlar.
Tekrar buradan çağrıda bulunuyorum. Terör konusunda Türkiye’nin laiklik ekseni doğrultusunda asla taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

“VARSA YOKSA BAŞKANLIK”
Terör bir yandan ağır bir şekilde Türkiye’yi vururken gözyaşı dökülürken kan dökülürken varsa yoksa başkanlık. Böyle bir ortamda başkan olsan ne olur olmasan ne olur? Sadece bu Recep Tayyip Erdoğan için değil, kim olursa olsun. Böyle bir ortamda her kim başkan olsa ne olur olmasa ne olur? Bütün mesele bu mudur? Bütün mesele Türkiye’de birisi cumhurbaşkanlığı kılıfı altında başkan olursa bütün sorunlar bitecek midir? Terör bitecek midir, iş sorunu bitecek midir, yoksulluk bitecek midir?
İktidar partisi büyük bir yanlış içerisinde.

“İKTİDAR PARTİSİ BÜYÜK BİR AYMAZLIK İÇERESİNDEDİR”
Bu anayasa değişiklik teklifi komisyonda yaşanan tartışmalardan da görüldüğü gibi toplumumuzu ne yazık ki kutuplaştıran, ayrıştıran bir süreci bize yaşatacaktır. Bu da terör karşısında Türkiye’nin içine düşeceği en büyük açmazlardan bir tanesidir. İktidar partisi büyük bir aymazlık içeresindedir.

“ANAYASA TEKLİFİ DERHAL MECLİS’TEN GERİ ÇEKİLMELİDİR”
Toplumda ayrıştırma yaratan, kutuplaştırma yaratan bu anayasa teklifi derhal Meclis’ten geri çekilmelidir.
Bu anayasa teklifini derhal iktidar partisi geri çekmelidir ve siyasi partiler arasında terör karşısında bir dayanışma duygusu artırılmalı, güçlendirilmeli ve terörün karşısında herkesin dik duracağı, geçit vermeyeceği bir platform yaratılmalıdır.
İktidar partisine sağduyu Türkiye’nin dirliği açısından gerginlik alanlarından uzak durma tavsiyesi ve ayrıca CHP olarak terör konusunda tam desteğimizi ifade ediyoruz.”
Bir soru üzerine Gök, “Diyanet İşleri Başkanlığının bu hutbesi toplumda derin bir endişe yaratmıştır. Ben iktidar partisinin de bu konuda gereğini yapması gerektiğini düşünüyorum. Toplumda kırılganlık yaratan her tabloda toplum bir ayrışmaya doğru gidiyor, siyasetçilerin ve bütün Türkiye’deki kurumların dikkat etmesi, özen göstermesi gereken tablo Türkiye’de ayrıştırma yaratmak  değil tam tersine birleştirmektir” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.