Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları mardin ekonomik güven endeksi hizmet ATO Başkanı Gürsel Baran trt PENÇEKİLİT Operasyonu Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Kuşadası Belediyesi

CHP'den Kadrolaşmanın Araştırılması Talebi

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 15 Temmuz darbe girişimi ile birlikte devlet kurumlarında yaşanan kadrolaşmanın yarattığı sıkıntıların kapsamlı bir şekilde incelenmesi amacıyla;  Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını önerdi.

Tanrıkulu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına yapılan atamalarda kadrolaşma iddialarını gündeme getirdi ve  TBMM Başkanlığı’na sunduğu önerge ile; Meclis’te bir araştırma komisyonu kurulmasını talep etti.

"Ahbaplık ilişkileri üzerinden kadrolar verildi"

Araştırma önergesinin kurulma gerekçesini , 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile birlikte yaşanan devlet kurumlarındaki kadrolaşma sıkıntılarını gösteren Sezgin Tanrıkulu önergesinde şu görüşlere yer verdi:

Devlet kurumlarında liyakat yerine mensup olunan cemaat tarikat gibi kriterlerin ön plana alınması, ahbaplık ilişkileri üzerinden verilen kadrolar bugünkü durumun müsebbibidir. FETÖ ile ilişkili kişilerin kamu kurum ve kuruluşlarından uzaklaştırılması ile başlayan süreçte görevden almalar artık on binler ile ifade edilmektedir.

Gelinen noktada görevden almaların devam edeceği aşikardır. Bu kişilerin o görevlere nasıl geldiği ortadadır. Kurulan kumpaslar, çalınan sorular ile bu kişiler kurumlara yerleşmiştir. FETÖ ile irtibatlı olduğu ileri sürülen kamu personellerinin görevlerine nasıl geldiklerine baktığımızda bugün kamu personeli alımında izlenmemesi gereken yol ortaya çıkacaktır.

Kamu kurumlarında liyakat yerine benimsenen diğer metotlar devleti felakete sürüklemiştir. Geçmişte siyasi ve dini referanslarla kadrolara yerleştirilmiş kişilerin devletin işleyişini aksattıkları bir gerçektir. Devlette yaşanan kadrolaşma sorunu ve sonuçlarının araştırılması gerekmektedir.”

Tanrıkulu, “Bu gereçlerle kamu kurum ve kuruluşlarında kadrolaşma nedeniyle yaşanan sıkıntıların belirlenmesi ve bundan sonra devlette liyakat esaslı personel istihdamının sağlanması amacıyla;  Meclis Araştırması açılması” talebinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.