Öne Çıkanlar Koronavirüs sıla google suriye chp niğde milletvekili ömer fethi gürer akbank vodafone ato CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak tim MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli gündem başlıkları

CHP Elazığ Raporunu Açıkladı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nde bomba yüklü aracın patlatılması sonrasında bölgeye giden CHP heyeti izlenimlerini raporlaştırdı.

Hazırlanan raporda "istihbarat zaafı" olduğuna söyleyen heyet,  yetkililerin yaşanan saldırıda "darbe girişimi sonrası doğduğu düşünülen güvenlik boşluğuna" dikkat çektiğini aktardı.

Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba başkanlığında, Ankara Milletvekili ve Elazığ Denetmeni Şenal Sarıhan, İstanbul Milletvekili Ali Özcan ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir yer aldığı heyet, Emniyet Müdürlüğü ve Valiliği ziyaret ederek görüşmeler yaptı, hastanelerde yaralıların durumu ile ilgili bilgi aldı.

"Emniyet Binası Harabeye Döndü"

CHP heyeti, patlamanın yaşandığı Emniyet Müdürlüğü’nde yaptığı incelemede, binanın 3. ve 4. katlarında bulunan Bilgi İşlem Dairesi’nden gözlerini kaybeden vatandaşların olduğunu ve bu katlardaki vatandaşların ciddi şekilde yaralandıklarını ifade etti. Saldırının şiddeti düşünüldüğünde şehit ve yaralı sayısının artmamış olmasının teselli yarattığına dikkat çeken heyet, emniyet binasının harabeye döndüğünü belirtti.

"İstihbarat Zafiyeti Var"

Emniyet Müdürlüğü’nden sonra Valiliği ziyaret eden heyet, yaşanan saldırının darbe girişimi sonrası doğduğu düşünülen güvenlik boşluğundan kaynaklandığına dikkat çekti.

Heyet, bölgedeki ziyaretler sonrasında yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

"15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından oluşan boşluğu değerlendirmek isteyen terör örgütü PKK’nın, bugüne kadar il merkezinde hiç terör eylemi gerçekleşmemiş Elazığ’da düzenlemesi yeni bir kargaşa yaratmaya yöneliktir. Sabah saatlerinde bomba yüklü bir aracın Elazığ merkezine girerek Emniyet Müdürlüğü önünde patlatılması, büyük bir istihbarat zafiyeti olduğu gerçeğini de ortaya koymuştur. Bu zafiyetin mutlaka araştırılması ve terörle etkin mücadele için gerekli önlemlerin alınması gerekmektedir.

Halk arasında ayrışma yaşanmasının önüne geçilmesi, halkın birliğinin güçlendirilmesini sağlayacak, ayrımcı olmayan, adaleti üstün tutan politikalara gereksinim vardır. Suriye ve Irak olmamanın yolu demokrasi ve adaletten geçmekte, güvenlik politikalarının da bu husus gözetilerek düzenlenmesi gerekmektedir.

Patlama sonrası Elazığ’da Başbakan ve bakanların bulunduğu heyete CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın da katılması ve CHP heyetine hastane ziyaretlerinde MHP’li milletvekillerinin de katılmış olması, teröre karşı birlik beraberlik ortamının oluşması ve etkin mücadelede birlikte duruş sergilenmesi açısından önemlidir."
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.