Öne Çıkanlar galatasaray bugünün gündemi Koronavirüs gündem özeti Kuşadası Belediyesi deprem recep tayyip erdoğan gündem başlıkları erdoğan çin Covid19 konser

CHP Elektrik Piyasası Kanunu’nu Anayasa Mahkemesi’ne Taşıyor

CHP, kayıp kaçak bedelini vatandaşın sırtına yükleyen Elektrik Piyasası Kanunu’nu Anayasa Mahkemesi’ne taşıma kararı aldı.

CHP Balıkesir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Ahmet Akın tarafından yapılan açıklamada, CHP’nin tüm muhalefetine rağmen, Elektrik Piyasası Kanunu’nun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Böylece, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasayı veto etmesi beklentilerinin de boşa çıktığını ifade eden Akın, “Her konuşmasında halka vurgu yapan, halk tarafından seçildiğini, halk ne isterse onun olacağını belirten Cumhurbaşkanı halkın bu beklentisini karşılamamış, halk yararına olmadığı açık olan, hukuka ve adalet anlayışına uygun olmayan bu yasayı onaylamıştır” dedi.

Kanunun CHP tarafından Anayasa Mahkemesi’ne taşınacağını vurgulayan Akın, şöyle devam etti: 

“Her zaman halkın yanında olan ve halkın çıkarlarını savunan CHP bundan sonra bu konuyla ilgili olarak hukuk mücadelesini sürdürecek ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanan bu yasayı Anayasa Mahkemesi’ne götürecektir. İnanıyorum ki yapılan bu yanlış Anayasa Mahkemesi’nden dönecektir.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.