Öne Çıkanlar meb adana cumhurbaşkanı erdoğan haberleri KPSS TOGG ayhan barut Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan Kanyon tesk genel başkanı bendevi palandöken gündem özeti gazi CHP Sözcüsü Öztrak

CHP Esenyurt'ta Kur'an Dağıttı...Sırada Umre Çekilişi Mi Var?

-CHP'nin İstanbul Esenyurt'ta vatandaşlara Kur'an dağıtması, İstanbul İl Başkanı'nın eşi Ali Naki Kaftancıoğlu ile karşılıklı "Bu tabakta 7 dakika önce 4'te 1 domuz vardı" türünden yazışmalarının altından çok sular aktığını gösterdi. Ancak eylem, CHP'de küçük çaplı bir fırtına kopmasına neden oldu. Yazar Levent Gültekin, "Kiminiz dincilik yapıyorsunuz, kiminiz mezhepçilik" diyerek eyleme tepki verdi. Olay siyaset meydanına taşındı.

-Bazı vatandaşlar ise CHP'ye "Sırada Umre çekilişi mi var?", "Ramazan paketi ve iftar çadırı da istiyoruz" diye tepki gösterdi.

ANKARA(ANKA) - CHP'de İstanbul İl Başkanı'nın eşi Ali Naki Kaftancıoğlu ile karşılıklı "Bu tabakta 7 dakika önce 4'te 1 domuz vardı" yazışmalarının altından çok sular aktı. CHP'li Esenyurt Belediyesi mütedeyyin seçmenin oyunu cezbetmek için Kuran dağıtmaya başladı. CHP yetkilileri bu hareketin nedenini soran vatandaşlara "Kandil" gerekçesini gösterdi. CHP'nin bu hareketi parti içinde tepki çekerken Levent Gültekin, "Kiminiz dincilik yapıyorsunuz, kiminiz mezhepçilik" diyerek CHP'ye tepki verdi.

-CHP İSTANBUL'DA KIYAMETİN KÜÇÜĞÜ...

CHP'de bazı sözcülerin son dönemlerde İslam dini için "ortaçağ karanlığı", "kadınların köle olduğu dönem" vs gibi benzetmelerde bulunmaları parti kurmaylarının bile tepkisini çekmiş, sözcülere toplumla iletişimde dikkatli olma uyarısı gelmişti.

Mesajı abartan bazı yerel örgütlerin ise Ramazan ayının öncesinde artan manevi iklimi fırsat bilerek ve partinin geçmişte toplum üzerinde yarattığı olumsuz izlenimi silmek amacıyla, özellikle mütedeyyin vatandaşların yoğun bulunduğu bölgelerde İslami hizmetlere yöneldiği gözlendi.

İstanbul Esenyurt Belediyesi, seçmene Kuranı Kerim dağıtarak yakınlık kurmaya çalıştı.

-LEVENT GÜLTEKİN: KİMİNİZ DİNCİLİK, KİMİNİZ MEZHEPÇİLİK YAPIYOR!

CHP İstanbul il örgütünün neredeyse 180 derece ters dönerek seçmene Kuran dağıtması partide tepkilere de neden oldu. Örneğin yazar Levent Gültekin yaptığı açıklamada, "Sevgili CHP’li Esenyurt belediyesi, evlere Kuran dağıtmak ne Allah’ınızı severseniz? Bu sizin işiniz mi? Kiminiz dincilik yapıyorsunuz, kiminiz mezhepçilik. Hazır laiklik yok edildi, siz de keyfini mi çıkarıyorsunuz? 3-5 oy için değer mi?" diye tepkisini gösterdi.

Levent Gültekin, "Muhalefetin umurunda olmasa da laiklik bu ülkenin nefes borusudur, siyasetteki dincilik, milliyetçilik yarışı bizi nefes alamaz hale getirir. Partilerimize değil laikliğe sahip çıkmalıyız" eleştirisinde bulundu.

CHP'de patlayan Kuran dağıtma tartışmasına partinin Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin de katıldı. Ergin, "Belediyemizce Evlere dağıtım vs olmadı. Belediye başkan yardımcılarımızın Kandil geceleri 4-5 cami önünde cami cemaatine Kandil simidi ile birlikte takdim edilenlerdir bahsedilenler" diye konuya açıklık getirdi.

Esenyurt AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Grup Başkanvekili Gazanfer Karakaş, CHP İlçe Başkanı Hüseyin Ergin'in açıklamasına itiraz ederken "Esenyurt Belediyesinin yetkilisi değilsiniz ve kurum adına açıklama da yapamazsınız. Kaldı ki yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz; Halkla İlişkiler müdürlüğü bünyesinde evlere taziye ziyareti yapan ekipler bu dağıtımı yapıyor şu anda" dedi.

CHP'li Hüseyin Ergin AK Partili Karakaş'ın karşılık vermesi üzerine adeta "Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü" dercesine konuyu değiştirip AK Parti'nin geçmişine yöneltti. CHP'li Ergin, "Sn. Gazanfer bey, sizi muhatap akmak istemezdim ama arkadaşlar konuya hakim olsunlar.. bunca yıldır Allah ile aldattığınız masum halk, yalanlarınızı görmeye başladı diye mi rahatsız oldunuz, o halde endişeleriniz çokça artsın, daha da eriyeceksiniz.. Selam olsun aklı selime" diye karşılık verdi.

-SIRADA UMRE ÇEKİLİŞİ Mİ VAR?

Tartışmalar Esenyurt yerelinden sosyal medyaya geçerken bir vatandaş CHP'ye "Sırada ne var? Umre çekilişi mi?" diye sordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.