CHP, İYİ Parti İle Buluştu

CHP’nin “seçim güvenliği” heyeti, ilk görüşmesini İYİ Parti ile yaptı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve kurmaylarını parti genel merkezinde ziyaret eden CHP heyetinin görüşmesi yaklaşık bir saat sürdü.

Genel Başkan Yardımcıları Bülent Tezcan, Muharrem Erkek, Lale Karabıyık ve Grup Başkanvekili Özgür Özel’in bulunduğu görüşmeye, heyette yer alan İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise Rize’deki programı nedeniyle katılmadı.

TEZCAN: “TEMASLAR DEVAM EDECEK”

Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, “Güzel bir çalışma yürüttük, bundan sonra da devam edecek. Türkiye’nin temel meselelerinden birisi seçim güvenliğidir. Özellikle TBMM Anayasa Komisyonu gündeminde olan son teklif sadece ittifaklar meselesi açısından tartışılıp ele alınırken, içerisinde seçim güvenliğini ortadan kaldıran çok önemli maddeler göz ardı ediliyor” dedi.

Hem Anayasa Komisyonu’nda görüşülen teklifteki seçim güvenliğini ortadan kaldıran maddeler hem de güvenli seçimi sağlamak konusunda ilave alınacak tedbirler ve yapılması gerekenler konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Tezcan, bundan sonra da her iki partinin temaslarının devam edeceğini kaydetti.

“AMACIMIZ OYLARIN ÇALINMAMASI”

Tezcan, “Amacımız milletin sandığa attığı oyun olduğu gibi parlamentoya ve seçim sonuçlarına yansıması, milletin oyunun çalınmaması. İşin özeti bu. Ne yazık ki milletin oyunu çalma konusunda ısrarlı ve kararlı bir tek adam koalisyonuyla karşı karşıyayız. Buna karşı biz de milletle koalisyon halinde olacağız. Bu noktada güvenli seçim isteyen bütün siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle bir güçlü hareketin başlaması gerektiği konusunda mutabakat ortaya çıktı. Arkadaşlarımız çalışmalarına devam edecekler. Parlamentoda komisyonda görüşmeler devam ederken bununla ilgili söylenmesi, yapılması, alınması gereken önlemleri belirleyip hem parlamento gündemine hem Türkiye gündemine taşıyacağız. Bu verimli çalışmamız bu çerçevede devam edecek” diye konuştu.

ÇIRAY: “SEÇİM İTTİFAKI ÇALIŞMASI DEĞİL”

İYİ Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray da, CHP’ye böyle bir çalışmayı başlattığı için teşekkür ederken, “Ancak bu çalışma bir seçim ittifakı çalışması değildir, bu çalışma seçim güvenliğini sağlama çalışmasıdır ve 21. yüzyılda Türkiye’nin dünyanın önünde seçim güvenliğini tartışıyor olmasından da üzüntü duyduğumuzu ayrıca ifade etmek istiyorum” dedi.

Bir “saray koalisyonunun” kurulduğunu ifade eden Çıray, “Ne yaparlarsa yapsınlar millet kararını verdi ve bu seçimi kazanmaları imkansızdır. Sadece bizi üzen şey, dünya önünde adeta Türkiye’yi demokrasiler içerisinde izolasyona tabi tutacak, bu komik, demokrasi dışı girişimlere başvurmalarıdır. Bizim aradığımız Türkiye’nin itibarıdır. Biz bu mücadeleyi hem Türk milletinin oyunu korumak, ona sahip olmak için hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin, bu büyük devletin, bu büyük milletin dünya demokrasileri nezdinde itibarını korumak için mücadele veriyoruz. İnşallah bundan da başarıyla çıkacağız” diye konuştu.

Çıray, çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve bundan sonra da görüşlerini CHP’ye yazılı ve ya sözlü olarak iletmeye devam edeceklerini belirterek, kendilerinin de İYİ Parti kurulduğunda bir seçim özel ofisi oluşturduklarının altını çizdi. Çıray, OHAL şartlarında Türkiye’nin seçime gitmemesinin ayıp olacağını, bu nedenle OHAL uygulamasından bir önce vazgeçilmesini istediklerini de sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.