CHP Kadrolaşma İddialarını Meclis'e Taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Cumhuriyet Üniversitesi’nde son açılan kadrolara, öğretim görevlilerinin eş ve çocuklarının yerleştirildiği doğru mu?” diye sordu.

Kaya, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, “Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde açılan kadro sınavlarını, aynı üniversitede görevli öğretim üyelerinin eş ve çocukları kazanmıştır. Akraba kadrolaşması haberleri basınımızda da geniş yer tutmuştur” diyerek şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Üniversitesi’nde son açılan kadrolara, öğretim görevlilerinin eş ve çocuklarının yerleştirildiği doğru mudur? Doğru ise nasıl bir işlem yapılmıştır? Herhangi bir işlem yapılmamışsa nedeni nedir? Cumhuriyet Üniversitesinde akrabalık bağı olan başka çalışanlar da var mıdır? Varsa kaç kişidir? İlgili kişiler kadroya nasıl alınmıştır? Cumhuriyet Üniversitesi’nde, hayatın doğal akışına aykırı sayıda akraba kadrolaşmasının nedeni liyakatten mi, torpilden mi kaynaklanmaktadır? Diğer üniversitelerimizde de benzer akraba kadrolaşması olup olmadığı araştırılacak mı?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.