Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Anket gündem özeti çin pkk Batuhan Sert aydın merkez bankası Antalyaya ilk 8 ayda kaç kişi ziyaret etti namlu Ankara Büyükşehir Kadın Otobüs Şoförü mü alacak sol

CHP'li Budak: "Özgür Tartışma Ortamı Zehirleniyor"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak,  demokrasi ve özgürlük öngörmeyen rejim değişikliğini, özgür tartışma ortamı içinde savunmakta zorlandığını belirterek, “Türkiye OHAL koşullarında bir referanduma zorlanıyor ve bir yandan da halkın doğru bilgilenmesini sağlayacak özgür tartışma ortamı dinamitleniyor, zehirleniyor. ‘Hayır’ı anlatmak isteyenlerin toplantıları şiddet içeren müdahalelerle engelleniyor. Kutuplaşmayla, milleti tehdit ederek sonuç almaya kalkanlar, Türkiye’ye kötülük yapıyor” dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak,  Sakarya’da esnaf ziyaretleri yaptı, vatandaşlarla rejim değişikliğini konuştu.  Anayasa değişikliğinin ilk gündeme geldiği günden bu yana halkın doğru bilgilenmesini sağlayacak kanalların kapatıldığını, TBMM görüşmelerinin televizyonlardan kaçırıldığını kaydeden Budak,  “Olağanüstü hal altında referandum yapılması, demokrasi açısından zaten sorunlu. Devletin tüm olanakları ile bir kampanya yürütülürken, bir de bunun üzerine tehditler ve şiddet çağrıları eklendi. Özgür tartışma ortamı içerisinde tek adam öngören rejim değişikliğini savunamayanlar, kutuplaşmayla, halkı eli kanlı canilere benzeterek, terörist suçlaması yaparak sonuç alacaklarını zannediyorlar.  Zaman zaman ‘halk anayasa değişikliğinin içeriğini öğrenemedi’ diyenler, bunu sağlamak yerine özgür tartışma ortamını dinamitliyor, zehirliyor” dedi.
 
PROVOKATİF EYLEMLER 
Son günlerde provokatif eylemlerin arttığına dikkat çeken Budak, bu eylemlerin tamamında ‘Hayır’ı anlatmaya çalışanların hedef olmasının tesadüf olmadığını savundu. Budak, “Almanya’yı düşünce ve ifade özgürlüğünü kısıtlamakla suçlayanlar,  daha beter uygulamaları Türkiye’de yapıyorlar, yapılmasına zemin hazırlıyor, seyirci kalıyorlar. Her gün yeni provokasyon kokan eylemler karşımıza çıkıyor. Bunların tamamında ‘Hayır’ diyenlerin hedef olması tesadüf değil. Kutuplaşmayla, provokatif eylemlerle, şiddet çağrılarıyla sonuç almaya kalkanlar, Türkiye’ye büyük kötülük yapıyor. Türkiye’nin ihtiyacı çoğunluk dayatması değil, çoğulculuğu yaşatmak, hukuk ve demokrasiyi savunmaktır” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.