CHP'li Gök: Trafolara Kedi Girmesin Diye Önlem Alırken Ana Trafo Patladı!

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, “Bu süreç bitmemiştir. 'Bu iş bitmiştir' diyen Cumhurbaşkanının aksine, Başbakanın aksine bu iş bitmemiştir.

Cumhuriyet Halk Partisinin büyük ve soluklu mücadelesi bundan sonra da devam edecektir. YSK'nın kendisini kanunların ve meclisin üstünde gören bir konum içerisinde almış olduğu kararla bu seçimlerin meşruiyetine gölge düşürdüğü konusunda, gerek Türkiye kamuoyunda, gerekse bütün dünyada büyük bir görüş birliği vardır. Bu seçimler büyük ölçüde meşruiyetini kaybetmiştir, bu seçimler mühürsüz seçimdir” dedi. Gök, "Biz illerde, ilçelerde seçim hileleri, hurdaları olabilir diye beklerken ana trafoda, trafolara kedi girmesin diye önlemler alırken, ana trafoda patlak oluştu" benzetmesi yaptı.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök parti genel merkezinde, parti TBMM Grubu toplantısından önce bir basın toplantısı düzenledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın YSK kararları aleyhine AYM ve AİHM'ye başvurulamayacağı yönündeki sözlerini eleştirdi. Gök, "Cumhurbaşkanının aksine, “Bu iş bitmiştir” diyen Cumhurbaşkanının aksine, Başbakanın aksine, attığı tweetlerle yargıya talimat veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın aksine bu iş bitmemiştir. Cumhuriyet Halk Partisinin büyük ve soluklu mücadelesi bundan sonra da devam edecektir" dedi.

CHP TBMM grubu olarak bir kapalı toplantı yapacaklarını belirten Gök, referandum sonuçlarını, bu sonuçlardan çıkan siyasal sonuçları, referandum sürecini, referandum sürecinde yaşanılan tabloları ve referandum sürerken Yüksek Seçim Kurulunun almış olduğu kararlarla referandumu "nasıl şaibeli hale getirdiğini" ve bundan sonra atacakları adımları, yetkili kurullarımızda toplanarak birer birer hayata geçireceklerini bildirdi.
Milletvekillerinin kendi illerinden gelen bilgileri, belgeleri paylaşacaklarını anlatan Gök, "Kendi gördükleri sorunları, çözümleri aktaracaklar. Öbür hafta Salı günü Parti Meclisi toplantımız ve devamı günlerde İl Başkanlarımız, Belediye Başkanlarımızla yapacağımız toplantılarla Cumhuriyet Halk Partisi referandum sürecinin en sağlıklı bir sonuçlarına ulaşması bakımından değerlendirme kararlılığı içerisinde olacaktır" dedi.

“Evet” oyu verdiği halde “Evet” oyuna karışan "şaibeden" dolayı mutlu olamayan pek çok yurttaş bulunduğunu belirten Gök, "Niçin bu seçimlere şaibe karışmıştır? Yüksek Seçim Kurulunun kanunun kendisine vermediği bir yetkiyle almış olduğu kararla, kendisini kanunların ve meclisin üstünde gören bir konum içerisinde almış olduğu kararla, bu seçimlerin meşruiyetine gölge düşürdüğü konusunda gerek Türkiye kamuoyunda, gerekse bütün dünyada büyük bir görüş birliği vardır. Bu seçimler büyük ölçüde meşruiyetini kaybetmiştir, bu seçimler mühürsüz bir seçimdir. Seçimlerin temel hükümleri hakkındaki kanuna göre, zarfların ve oy pusulasının arkasında Seçim Kurulunun mührü taşımayan zarf ve oy pusulalarının geçersiz olduğuna ilişkin yasa maddeleri ortadayken, Yüksek Seçim Kurulunun sayıma daha başlamadan hangi bilgiyle ve yetkiyle bu kararı aldığı bundan sonra da sıklıkla ve çokça bir tartışma konusu olacaktır. Bu çok açık" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu'nun bu seçimleri katlettiğini öne süren Gök, "Tabi bunun arkasındaki kendisine talimat veren unsurları, önümüzdeki günlerde olaylar ayrıntılarıyla ortaya çıkmaya başladığında hep birlikte göreceğiz. Seçimleri manipüle etmişlerdir. 'Hayır' oylarının önde çıkacağı görüldüğü andan itibaren büyük bir manipülasyon yapılmıştır devletin organları tarafından ve devlet millete karşı büyük bir suç işlemiştir. Mühürsüz seçim, ayıplı bir seçime dönüşmüştür değerli arkadaşlarım. Hem mühürsüzdür, hem de ayıplıdır. Bu ayıbı kimse taşıyamaz, bu ayıplı seçimle, mühürsüz seçimle kimse bu ülkeyi, 'Atı aldık, Üsküdar’ı geçtik' anlayışında yönetemez. Bunların böyle olmadığını göreceğiz. 'Atı aldık Üsküdar’ı geçtik' diyen Sayın Cumhurbaşkanı, siz zaten attan düşen bir Cumhurbaşkanısınız hem ata binmesini bilmiyorsunuz hem de Üsküdar’da 'Hayır' oyları fazla çıktı. Yani ne ata binebildiniz ne de Üsküdar’ı geçebildiniz. Burası bir kapkaç, biz yaptık oldu, haydi bu işi kapatalım da bitsin bu iş diyerek üstü örtülecek bir seçim olmaktan çıkmıştır" şeklinde konuştu.

"YÜKSEK SEÇİM KURULU ÜYELERİ MUTLAKA BİR GÜN HESAP VERECEKLERDİR"
"Biz illerde, ilçelerde seçim hileleri, hurdaları olabilir diye beklerken ana trafoda, trafolara kedi girmesin diye önlemler alırken, ana trafoda patlak oluştu" benzetmesi yapan Gök, "Yüksek Seçim Kurulu, bizzat bu seçimlerin meşruiyetini çiğnemiştir. Ne cüretle, ne hakla, ne adına milletin iradesini sakatlamıştır? Bu nedenle Yüksek Seçim Kurulu üyeleri mutlaka bir gün hesap vereceklerdir. Halka karşı, milli iradeye karşı suç işleyen YSK hakkında yüzlerce yurttaşımız suç duyurusunda bulunuyor ve biz memleketin namuslu hakimlerine, savcılarına yine de güveniyoruz" dedi.
Levent Gök, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a şöyle tepki gösterdi:
"Değerli basın mensupları Adalet Bakanı tweet atıyor, diyor ki, 'Cumhuriyet Halk Partisinin başvuruları yersizdir. Anayasa mahkemesine, Danıştay’a başka yerlere başvuramaz.' Sayın Bekir Bozdağ sizin bakanlığınızın döneminde Türkiye’de adalet kavramı yerle bir edildi. Adalete güven kalmadı. Adalete yüzde 20- 30 güven duyulduğu bir toplumda Adalet Bakanlığı yapıyorsunuz ve adaleti bu hale getiren birinci kişi sizsiniz. Türkiye’de bu seçimleri kaos haline getiren mimarlardan bir tanesisiniz. Bir Cumhurbaşkanı, bir Başbakan, bir Adalet Bakanı hak aramayı, meşru hak aramayı ne zamandan beri uygunsuz görebiliyor. Böyle bir cüret olabilir mi? Adalet Bakanı düşmüş ortaya hakimlere talimat veriyor değerli arkadaşlarım, 'CHP başvuruda bulunamaz' demenin arkasında hakimlere bir tehdit vardır. Hakimlere bakın ha, sakın ha, yanlış yapmayın diyen bir anlayıştır bu. Adalet Bakanı anayasal suç işlemiştir. Hakimleri baskı altına almıştır, talimat vermiştir, tehdit etmiştir. Böyle bir tablo içerisinde Adalet Bakanı olsan ne olur, olmasan ne olur? Şunu yüreklice diyemiyorlar, Cumhuriyet Halk Partisi elbette hukuk yollarına başvurabilir diyemiyorlar. Çünkü onlar da biliyorlar ki meşru ve mer’i kanunlarımıza göre yapılanların tümü hukuksuzdur. Bir hukuk katliamıdır. Tepeden aşağıya inen bir hukuk katliamıdır ve bu tablo ülkeyi neredeyse değerli arkadaşlarım büyük sıkıntılara götürecektir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz devletin üst kademeleri tarafından ve kurumları tarafından yaratılan bu kaostan Türkiye’yi çıkartmaya çalışıyoruz. Ortada bir kaotik durum var. Kaç tane mühürsüz oy kullanıldı? Yüksek Seçim Kurulu sayımlar başlamadan önce almış olduğu kararla bunun da tespitini imkansız hale getirmiş ve delilleri yok etmiştir. Hem kanunsuz bir karar almış hem de delilleri yok etmiştir. Görevin bu denli kötüye kullanıldığı bir başka tabloyu biz Türkiye’de hatırlamıyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.