Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları binali yıldırım gündem Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank Gürer vakıfbank

CHP'li Gürer'den Üniversite Mezunları İçin Teklif

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iş arayan üniversite mezunları için kanun teklifi verdi. Teklife göre, üniversite mezunlarına iş bulana kadar 12 ay boyunca, öğrenci bursuna eşdeğer miktarda ödeme yapılacak.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Başkanlığına sunduğu İşsizlik Sigortası Kanunu’na Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile üniversite mezunlarına ‘iş arama’ süresince destek sağlanmasını istedi.

TEKLİFE GÖRE İŞ BULANA KADAR 12 AY BOYUNCA, ÖĞRENCİ BURSUNA EŞDEĞER MİKTARDA ÖDEME YAPILACAK.

Teklife göre, üniversite mezunlarına iş bulana kadar 12 ay boyunca, öğrenci bursuna eşdeğer miktarda ödeme yapılacak.

Üniversitelerden mezun olan gençlerin hemen iş bulamadığına dikkat çeken CHP'li Gürer, iş arayan üniversite mezunlarına 16 yaşından büyük işçiler için uygulanan asgari ücretin brüt tutarının yarısı kadar ödeme yapılmasını önerdi.

Üniversitelerden mezun olan her beş gençten ancak birinin iş bulabildiğini belirten Gürer, genç işsizlerin oranının yüzde 25’leri bulduğunu ifade etti.

Teklife göre, yükseköğrenimini tamamlayarak kuruma iş başvurusunda bulunanlara mezuniyet tarihlerini takip eden ayın beşinden başlamak üzere 12 ay boyunca işsizlik ödeneği verilecek. Bu şekilde ödenecek işsizlik ödeneği miktarı, 4857 sayılı İş Kanununun 39’uncu maddesine göre on altı yaşından büyük işçiler için uygulanan aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde ellisi olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.