Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank gündem özel vodafone

CHP'li Gürer’in 30 Ağustos ve Kurban Bayramı Mesajı

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kurban Bayramı  dolayısıyla yayımladığı mesajlarında, “Bugün 95. Yıldönümünü kutladığımız büyük zaferin kazanılmasında en önemli etken Türk milletinin ulus olma bilinciyle bütünleşmeyi başarmasıdır” dedi.

CHP'li Gürer 30 Ağustos mesajında şunları kaydetti:
 
CHP'li Gürer, 30 Ağustos 1922’de Türk milletinin, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan, özgürlük ve bağımsızlık için kenetlendiğini ve ‘ulus olma’ bilinciyle, laik, demokrat ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun yolunu açtığını söyledi. 
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar yaşatılması için aziz milletimizin ve kahraman ordumuzun, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, tarihte eşi benzeri görülmemiş bir mücadele verdiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “30 Ağustos’un ülkemizin içinden geçtiği bu zor dönemde iyi irdelenmesi, yeniden okunması gerekiyor. Demokrasiden, laiklikten ve hukuk devleti ilkelerinden taviz vermeden, Atalarımızın destansı bir mücadeleyle kazanıp bizlere emanet ettiği cumhuriyetimize sahip çıkmak, toplumumuzun tüm kesimlerinin asli görevi olmalıdır” dedi. 
 
Gürer, mesajında “30 Ağustos Zafer Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve şükranla anıyorum" dedi.

"Bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik, hakça paylaşım ve mutluluk getirmesini diliyorum"
Kurban Bayramı ile ilgili yayımladığı mesajında ise; "Bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik, hakça paylaşım ve mutluluk getirmesini diliyorum." diyen Gürer mesajında şu ifadelere yer verdi.

Gürer, insanlar arasında barış, sevgi ve kardeşlik duygularının pekişmesini sağlayan dini bayramların aynı zamanda, kırgınlıkların ortadan kaldırılması, dayanışma ve hoşgörü gibi manevi zenginlikleri artıran özel günler olduğunu ifade etti.

Ülkemizde, bölgemizde ve dünyanın pek çok yerleşim alanında yaşanan olumsuzluklar, adaletsizlikler ve terör nedeniyle Kurban Bayramına buruk bir şekilde girildiğine işaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Toplumlarda, İnsan hak ve özgürlüklerinin yaşandığı, din, dil ırk, mezhep ve cinsiyet ayrımının yapılmadığı, terörün son bulduğu, adaletin tüm bireyler tarafından eşit olarak yaşandığı bir dünyada, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşayacağımız günlerin özlemi içindeyiz. Kardeşliği, güzel ahlakı, dayanışmayı, adaletli olmayı öğütleyen kutsal günlerden olan Kurban Bayramının bu özleme ulaşmamıza vesile olmasını diliyorum” ifadesini kullandı.
CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında: “Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın bayramını kutluyor, hak hukuk ve adalet duygularının ülkemizin yaşam gerçeği olmasını temenni ediyorum” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.