CHP'li İmamoğlu'nun Cem Özdemir İle Pozu Tepki Çekti !

-CHP'li İmamoğlu'nun Türklere "Soykırımcı" diyen ve Alman siyasetinde adı Türkler aleyhine bir hava oluşmasına da yolaçan birçok skandala ve adli soruşturmaya karışan Alman Tarım Bakanı Cem Özdemir ile pozu tepki çekti.



-"Bir Alman tarım bakanının Tarkan'ın "Geççek" şarkısını paylaşması ve 'Bir şarkı bize umut verebiliyor' diye yazması normal mi?"

ANKARA(ANKA) - CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye'nin 1915'te Ermenilere soykırım yaptığını ileri süren ve Talat ve Enver Paşalar'a "Katiller" diyen Alman politikacı Cem Özdemir ile samimi pozlar vermesi tepki çekti. Bu arada geçmişte karıştığı birçok skandal ve adli soruşturmayla Almanya'daki Türkler için olumsuz bir hava oluşmasında katkısı bulunan Alman Tarım Bakanı Cem Özdemir, sosyal medya hesabından Tarkan'ın "Geççek" şarkısını paylaşması garip karşılandı.

CHP'li Ekrem İmamoğlu, Türkiye'ye "soykırımcı" diyen Cem Özdemir'le buluştu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Münih Güvenlik Konferansı için gittiği Almanya'da çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi. İmamoğlu, bu görüşmelerden birini de Türkiye düşmanlığıyla tanınan Almanya Gıda ve Tarım Bakanı Cem Özdemir ile buluştu.

Özdemir CHP'li İmamoğlu ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı. Özdemir fotoğrafın altına "2050'de dünya nüfusunun yüzde 80'i şehirlerde yaşayacak, bu da değerli @ekrem_imamoglu gibi belediye başkanları için gerçek bir zorluk. Kendisiyle #MSC2022'de #iklim krizine göre hiç de kolay olmayan #tarımın metropollerde gıda güvenliğini nasıl sağladığından bahsettik" diye yazdı.

Cem Özdemir'in 2050 iklim hedeflerini hatırlatıp Ekrem İmamoğlu'nun bu tarihe kadar görevlerde bulunacağından söz etmesi sosyal medya aleminde alay konusu oldu.

-İMAMOĞLU NEDEN PAYLAŞMADI?

Bu arada Münih Güvenlik Konferansı'nda en küçük kasaba belediye başkanlarıyla birlikte yaptıkları görüşmeleri sosyal hesabından paylaşan CHP'li İmamoğlu'nun, Alman Tarım Bakanı gibi büyük bir politikacıyla olan görüşmesini paylaşmaması manidar bulundu.

-HİNT KENEVİRİNDEN PKK'YA...

Almanya'da 1915 Ermeni olaylarını "soykırım" olarak tanıyan yasa tasarısının kabul edilmesinin öncülerinden. Hararetle "evet" oyu verilmesini savunan Özdemir, oylama öncesi konuşmasının bir bölümünde Talat ve Enver Paşa'nın adını anarak "katiller" demişti.

Cem Özdemir'in vukuatları bununla kalmıyor. Daha önce terör örgütünün siyasi uzantısı ve Millet İttifakı ortağı HDP milletvekilleriyle Cizre'ye politik mesajlar verdiği bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Cem Özdemir'in daha önce Avrupa'daki resmi görevleri sırasında topladığı mil puanları menfaati için kullanması partisi Yeşiller'de bir süre ceza almasına neden olmuştu. Ancak Alman toplumu içinde kendisi gibi bir değer bulamayan Yeşiller'in yöneticisi Yoşka Fischer'in de desteğiyle Özdemir affedilmişti.

Alman Focus Dergisi Yazı İşleri Müdürü Helmut Markwort, Özdemir skandalıyla ilgili "80 bin markınız var mıydı?" başlıklı köşe yazısında, Özdemir'in aldığı krediyi önce amatörlüğüne bağladıklarını, ancak uçuş puanı skandalından sonra o kadar iyi niyetli düşünmediğini yazmıştı. Markwort, şöyle demişti:

"Özdemir kendisi ve yakınları için, vergi ödeyenlere yük olarak avantajlar organize etmiş. Özdemir, gizliden gizliye parlamento kurallarına aykırı davranan, ancak dışa karşı milletvekillerinin cezalandırılmasını isteyen bir dilenciydi."

Özdemir'in vukuatları bununla da kalmıyor. Türkiye'de devlet sırlarını sızdırmaktan hapis yatan sonra da hatırı sayılır bir parayla yurtdışına çıkan Can Dündar'ın en önemli destekçilerinden biri olan Cem Özdemir hakkında evinde hint keneviri yetiştirdiği için soruşturma açılmıştı. Olayla ilgili haber uluslararası basına şöyle yansımıştı:

"Cem Özdemir'e uyuşturucu şoku

17.01.2015

Alman Yeşiller Eş Başkanı Cem Özdemir hakkında Berlin savcılığı uyuşturucu madde yetiştirme suçlamasıyla soruşturma açtı. Bu konuyla ilgili olarak Özdemir'in milletvekili dokunulmazlığı da kaldırıldı. Geçen yıl yaz aylarında ALS hastalığına dikkat çekmek için yapılan buz kovasıyla meydan okuma (Ice Bucket Challenge) eylemine katılan Özdemir evinin balkonuna başından aşağı buz dolu kovayı dökmüştü.
 
O video Cem Özdemir'in başına iş açtı. Videoda Özdemir'in balkonunda hint keneviri bitkisi görülüyordu. Almanya'da hintkeneviri yetiştirmek yasalara aykırı olduğu için de savcılık harekete geçti.
 
Özdemir daha önce de bu konuyla ilgili Bild gazetesine 'Evet bu hint keneviri. Biz Yeşiller özgürlükten yanayız. Riskleri göze alarak Hint keneviri tüketmek, özgür bir toplumda yaşayan bireylerin kendi tercihi ve özgür iradesine bağlı' demişti.
 
Cem Özdemir'in Hint keneviri yetiştirmek suçundan büyük bir ceza alması beklenmiyor. Hukuk çevrelerinden uzmanlar küçük bir ceza ile davanın kapanabileceği görüşünde birleşiyor."

-ALMAN TARIM BAKANI'NIN TARKAN VİDEOSU PAYLAŞMASI NORMAL Mİ?

Bu arada Alman Tarım Bakanı Cem Özdemir'in Tarkan'ın son "Geççek" videosunu paylaşması da tepki çekti. Özdemir videonun altına Almanca, İngilizce ve Türkçe, "Bazen bir şarkı bize umut verebiliyor" diye yazdı.

Vatandaşlar sosyal medya yorumlarında, "Alman tarım bakanının Tarkan videosu normal mi? Bu adamın başka işi yok mu? Tarım bakanı olarak ülkesindeki hint keneviri tarımının serbest bırakılması için çaba göstersin" gibi ifadeler kullandılar.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.