Öne Çıkanlar meb cumhurbaşkanı erdoğan haberleri adana KPSS TOGG Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan ayhan barut CHP Sözcüsü Öztrak CHP İzmir Milletvekili Kani Beko Generali Sigorta AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz gazi

CHP'li İrgil: "Bu Kadim Okula Yapılan İhanettir"

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, “Her şeyden önce İzmir Atatürk Lisesi mezunu olmak, sadece benim için değil o sıralarda oturmuş tüm mezunlar için bir gururdur. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nice insan yetiştirmiş bu kadim okula yapılan ihanettir. Bu tahrik amaçlı girişimlere tüm mezunlar gibi, okumakta olan öğrenciler de prim vermeyecektir” dedi.

CHP’li İrgil, mezunu olduğu İzmir Atatürk Lisesi dersliklerinin Türkiye Gençlik Vakfı’na (TÜGVA)  tahsis edilmesini değerlendirerek, sadece söz konusu vakfın değil hiçbir dernek ya da vakfın hiçbir okulda çeşitli adlar altında kurslar düzenlemesinin doğru olmadığını ifade etti.

“Eğitim Genel Olarak Dernek ve Vakıfların Eline Bırakılmamalı”

Eğitimin genel olarak dernek ve vakıfların eline bırakılmaması gerektiğini belirten İrgil, “Her şeyden önce İzmir Atatürk Lisesi mezunu olmak, sadece benim için değil o sıralarda oturmuş tüm mezunlar için bir gururdur. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı nice insan yetiştirmiş bu kadim okula yapılan ihanettir. Bu tahrik amaçlı girişimlere tüm mezunlar gibi, okumakta olan öğrenciler de prim vermeyecektir” dedi.

Çağdaş ve laik eğitime karşı genel olarak bir politikanın geliştirildiğine vurgu yapan İrgil, şunları kaydetti:

“Hatırlanacağı üzere geçen yıl da Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli vakıflarla yaptığı protokoller nedeniyle bazı okullarda bu türden seminerler veya kurslar düzenlediğine dair haberler çıkmıştı. Öğrenciler derslerinden çıkarılıp bu vakıfların ‘eğitim’ adı altında dini içerikli konuşmalarını dinlemeye zorlanıyordu. Tüm tepkilere rağmen anlaşılıyor ki, geri durmuyorlar. İzmir’de, İzmir Atatürk Lisesi’nde bu türden bir faaliyetin ne denli tepki alacağını herhalde onlar da biliyor olmalı. Demek ki, asıl dert başka. Eğitimde din üzerinden tehlikeli bir oyun oynanıyor.”
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.