Öne Çıkanlar Beşiktaş-Leipzig Beşiktaş Fenerbahçe maç sonucu Beşiktaş Avrupada Frene Bastı Beşiktaş 2de 2 Yaptı Beşiktaş-Leipzig maç sonucu Beşiktaş şampiyonlar ligi porto maçı Beşiktaştan Süper Başlangıç tsk haberleri Beşiktaş Portodan Aboubakarı kiraladımı 20 Mayıs 2024 Pazartesi Gündem Özeti 20 Mayıs 2024 Gündem Özeti 20 Mayıs 2024 Pazartesi Gündemi

CHP'li İrgil: "Yaşananların Adı Fiili Başkanlık Kaosu"

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, Türkiye devletinin birincil sorumluluğunun güvenlik olduğunu belirterek, “On günde içinde terör saldırıları ve Rusya Büyükelçisi Karlov’un suikaste kurban gitmesi tek gerçeği gösteriyor: Türkiye güvenli bir yer değil” dedi.

CHP’li vekil, hükümetin başkanlık sistemini getirmek için uğraş vermesinden ziyade Türkiye’nin güvenliğine ilişkin acil ve ciddiyetle bir çalışma yapması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Türkiye’nin başkentinde, Ankara’nın göbeğinde, bir büyükelçinin suikaste uğraması, üstelik bu suikastçinin bir polis olması tek gerçeği gösteriyor; artık Türkiye, başkenti dahil güvenli bir yer değil! Bu kadar zor bir dönemde devletin birincil sorumluluğu, acilen önlem alması ve çözüm için ciddiyetle çalışması gereken tek ve asıl konu, güvenliktir. On gün içinde İstanbul’da, Kayseri’de ve Ankara’da hain saldırılar yaşanmışken ve 60’a yakın can kaybetmişken, Başkanlık sistemi için hükümetin takvimi işleme koyması ve hızla bunu TBMM’ye getirmesi doğru değildir. Diyorlar ki, ‘Fiilen başkanlık uygulanıyor, o yüzden anayasa fiili durumla uyumlu hale getirilmeli.’ Başkanlık sisteminin gelmesiyle kaosun biteceğini söylüyorlar. Ama bunun gerçekçi olmadığını görmek gerek. Bunca terör saldırısı, bunca ölüm ve nihayetinde yabancı bir diplomatın suikaste uğraması gerçeği önümüzdeyken fiilen başkanlıkla yönetildiğimizi söyleyenlere şunu sormak gerek: Fiilen başkanlıkla yönetilirken bu kaos yaşanıyorsa, resmen başkanlığın kaosu bitireceğine nasıl inanabiliriz?”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.