Öne Çıkanlar bitlis ırak atlasglobal çin ukrayna janet yellen faiz oranı değişmedi en düşük kurban fiyatı fiyatlar tbmm terör abd

CHP'li Özcan: Suriyeliler İçin Kılıçdaroğlu İle Aynı Düşünüyoruz!

ANKARA (ANKA) -Suriyeliler'in Türkiye'den gönderilmesi konusundaki görüşlerinin kimi zaman sertliğe kaçtığı iddiasıyla eleştiri oklarının hedefi olan CHP'nin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gerçekte Suriyeliler konusunda Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir çelişkileri bulunmadığını bildirdi.

Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Sığınmacıların vatandaşlığıyla ilgili referandum yapalım, Suriyeliler gitsin mi kalsın mı referandum yapalım" sözlerini alıntılarken "Bunu daha önce ben de söylemiştim. Hani Sayın Genel Başkanım ile çelişkilerim vardı?" açıklamasını yaptı.

-REFERANDUMA İTİRAZ: SAVAŞTAN KAÇIŞ İNSAN HAKLARI SORUNUDUR, REFERANDUMDA SORULMAMALI!

Bu arada Suriyelileri gönderme konusunun referanduma sunulması tartışmalarının siyaset, basın ve hukukçuların gündemine gelmesi sosyal medyada bazı insan hakları savunucuları tarafından eleştiri konusu yapıldı.

-"O ZAMAN HİTLER DE TOPLAMA KAMPI İÇİN 'YAHUDİ REFERANDUMU' YAPAR"

İnsan hakları savunucuları, kimsenin durup dururken bulunduğu evini, toprağını, şirket veya işyerini, arkadaş çevresini, mahallesini, ülke veya kent/köyünü terketmeyeceğini belirterek, "Büyük ve ani kitlesel göçün temeli eşelenirse bunun bir insan olduğu anlaşılır. Savaş gibi bir ani tehdit ortadan kalkınca o insanların yeniden doğal bir davranış olarak yurtlarına geri dönmeleri beklenir. BM, AB, gibi uluslararası kuruluşlar ve resmi alt kuruluşlarının göçmenleri koruyup kollamaları, onlara yönelik projeler ve fonlar başlatmaları, bu insanların yaşama haklarını güvenceye alma amaçlıdır. Bu da göçmenliğin bir insan hakkı meselesi olduğuna kanıttır. İnsan hakları gibi hassas konuların referandum konusu yapılması ise toplumlar, topluluklar arasında kutuplaşmayı tetikleyebileceği, artırabileceği gibi gerçekler nedeniyle kabul görmez" dediler.

-YOK ASLINDA BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ...

İnsan hakları savunucuları bazı popülist veya ortaçağdan kalma görüşlere adeta ders verirken insan haklarının referanduma sunulmasının yanlışlığını örnekler yoluyla anlatmaya çalıştılar.

Bir sosyal medya kullanıcısı "Hitler döneminde Yahudilerin toplama kamplarına konulmalarının referandumla halka sorulması ne kadar normalse, bugün benzer ihlalleri normalleştirmek için referandum gibi demokratik bir kurumu alet etmek de aynı şekilde yanlıştır" görüşünü savundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.