Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Gürer Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ataşehir belediyesi bugünün gündem başlıkları Zeytin Dalı Harekatı

CHP'li Özkoç'un "Başka Egemen Gücün Müdahalesi..." Sözü Tepki Çekti

-CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un "Başka bir egemen gücün müdahalesine asla gerek kalmadan sandıkta milletimizle beraber tekrar, laik demokratik parlamenter sistemi inşa etmeliyiz" sözleri tepki çekti. AK Partili TBMM İdare Amiri Alpay Özalan sözleri "Türkiye düşmanlığı" olarak niteledi.



ANKARA(ANKA) - CHP TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç'un "Başka bir egemen gücün müdahalesine asla gerek kalmadan laik demokratik parlamenter sistemi inşa etmeliyiz" sözleri, sosyal medyada seçilmiş hükümete darbe tehdidi olarak yorumlandı. TBMM İdare Amiri Alpay Özalan, Özkoç'un sözlerine "Türkiye düşmanlığı" diyerek tepki gösterdi.

CHP'nin TBMM Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bir grup partiliyle birlikte Burhaniye'deki yazlık açıkoturuma katıldı. Yeni CHP'ye yakın medyadan canlı yayınlanan yazlık açık oturumda Engin Özkoç şöyle konuştu:

"Tekrar güçlü parlamenter sistemi, başka bir egemen gücün müdahalesine asla gerek kalmadan sandıkta milletimizle beraber tekrar, laik demokratik parlamenter sistemi inşa etmeliyiz. Bunun için mücadele etmeliyiz..."

Bu sözler tepki çekerken, demokrasi ve parlamenter rejime inançsızlığın samimi bir itirafı olarak yorumlandı. Sosyal medya kullanıcıları bizzat TBMM Grup Başkanvekilliği görevini de sürdüren yeni CHP'li Engin Özkoç'un parlamenter sistem yanında, ona gerektiği zaman müdahale edebilecek bir güç olarak "egemen güç" tanımlamasında bulunmasının, demokrasiye olan inançsızlığı dile getirdiğini bildirdiler.

Bu arada TBMM İdare Amiri, AK Parti İzmir Milletvekili Alpay Özalan Özkoç'un sözlerine, "CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, 'Başka bir egemen gücün müdahalesine gerek kalmadan parlamenter sistemi getirmeliyiz' ifadelerini kullanmış. 'İstediğimiz olmazsa, egemen güç müdahale eder' iması, Türkiye düşmanlığıdır. Bu millet, egemen güce de mandacı CHP'ye de geçit vermez!" sözleriyle sert tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.