CHP'li Öztrak, "Türkiye Çok Ciddi Bir İşsizlik Sorunuyla Karşı Karşıya”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Türkiye çok ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya. Salgınla hızlanan dijitalleşmeyi de dikkate alarak, istihdam dostu politikalara odaklanmalıyız. Ama sorunun parçası olanlardan çözüm beklenemez. " dedi. 

Sosyal medya hesabından Eylül ayı işsizlik rakamlarını değerlendiren Öztrak, "İşgücü ve istihdam verileri Afrika fıkrasındaki durumu hatırlatıyor. Aslan, ceylan ve zebra yan yana koşuyorsa ormanda yangın vardır. Eylül'de "işgücü", "işsizlik" ve "istihdam" aynı anda düşmeye devam ediyor. Yani, işgücü piyasasında yangın halen sürüyor.

İş aramadığı halde çalışmaya hazır, eksik, yetersiz ve mevsimlik çalışanlarla beraber gerçek işsiz sayımız 10 milyon 249 bin. Birde istihdamda göründüğü halde “iş başında olmayan” 1 milyon 963 bin yurttaşımız var. Bunları da dâhil etsek işsiz sayımız 12,2 milyona ulaşıyor.

Türkiye çok ciddi bir işsizlik sorunuyla karşı karşıya. Salgınla hızlanan dijitalleşmeyi de dikkate alarak, istihdam dostu politikalara odaklanmalıyız. 
Ama sorunun parçası olanlardan çözüm beklenemez. 
Onun için:
-Yeni KURALLARA,
-Yeni KURUMLARA,
-Yeni KADROLARA ihtiyaç var." ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.