Öne Çıkanlar Covid19 çin bugünün gündem başlıkları gündem binali yıldırım Kuşadası Belediyesi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener ihracat vakıfbank gündem özel vodafone

CHP'li Sarıbal: Bugün Ev Almak Mı Önceliğimiz Yoksa Var Olmak Mı?

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Ekonomik krize vergi affı ve konut faizleri tek başına çözüm olamaz dedi. 
Sarıbal yaptığı yazılı açıklamada, esnafın zor durumda olduğunu konut faiz inidiriminin ve vergi affının sorunu çözmeyeceğini belirtti.

FETÖ Ne kadar devlet teşviği ve hibe kullandı?’
CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal yaptığı yazılı açıklamada , ”15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkemizin stratejik noktaları olmak üzere hemen hemen her kurumuna yerleşmiş olan FETÖ yapılanmasının kurutulması sağlanırken, bugüne kadar almış olduğu siyasi desteğin boyutlarını da araştırmamız gerekmektedir. Bu kapsamda bu örgütün temsilcilerinin ve ana şirketlerinin kullanmış olduğu devlet destekli teşvik veya hibe kredilerin miktarını bu hükümet açıklamak zorundadır.” dedi.
Esnaf zor durumda ! Konut faizi vergi affı sorunu çözmez!
Son bir yıldır ekonomik açıdan var olma savaşı veren esnaf bankaların uygulamış olduğu yüksek faiz nedeni ile her geçen gün borç batağına sürüklenmektedir. Sade bir vergi affının sorunu çözemeyeceği çok açık ve ortadır, çünkü son çıkan yasal düzenlemeler ve uygulamalar ile zaten vergi borcu olan esnafın iş yapabilme potansiyeli kalmamıştır. Bu nedenle bu alanda da en büyük yıkımı özel yetkiler ile donatılmış bankalar sağlamaktadır.
Son 10 yılın en yüksek faizleri uygulanıyor!
Başbakan Binali Yıldırım geçen hafta ki grup konuşmasında 15 Temmuz sonrası banka faiz oranlarının normal bir seyirde olduğunu söylemiş ve AKP’li vekiller de onaylamıştı. Bugün ise bakıyoruz Cumhurbaşkanı tam tersini söyleyerek bankalara  bu faiz oranları ile olmaz diyor. Bizde sormuştuk  bankalar neden kredi veremiyor?  Aylık  tüketici ve ihtiyaç kredilerinde 1,8’leri bulan faiz oranları normal midir? Sadece bankaların ipotek garantili konut kredilerinde indirime gitmesi yeterli olmayacaktır .
Hükümet sessiz kalıyor
Bu kaotik ortamdan bankalar  tüketici kredilerinin faizlerini yüksek tutarak son 10 yılın en yüksek faiz oranını uygulamışlardır .Bu duruma hükümet sessiz kalıyor ve sessiz kalmaya devam ediyor. 
Konut faizlerdeki indirim esnafa çiftçiye tek başına çözüm değil
Sadece konut kredilerindeki indirimin  içinde bulunduğumuz piyasa koşullarında esnafa ,köylüye ve diğer tüketicilere doğrudan bir  etkisi yoktur. Bu adım yine bankaların ayakta durması ve işlevsel bir hale geçebilmesi için yapılmıştır. Böylece bankaların ipotek koyarak verdikleri krediler ile teminatları güçlenecek olan yine vatandaşa olacaktır. Çünkü bankalar bire iki ,üç teminat alarak vatandaşın malının büyük ortağı olmaktadır. Bu gün işi olmayan bir vatandaş zaten konut kredisi çekemez dolayısı ile sorun ev almak mıdır yoksa var olmak mıdır?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.