Öne Çıkanlar yök ito bitlis ukrayna FLOmum marka yüzü İstanbulun sokak lezzetleri Duadır Miraç Filminin konusu atlasglobal milli savunma bakanlığı terörist ırak

CHP'li Sertel ‘Dolar/Altın Aşağılamasında’ Kemal Bey Ve Ecevit'i Unuttu

Gazeteci kökenli CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in "Camide tesbih çekerken bile bak samimiyetimle söylüyorum; euro, dolar diye çekmiyorlarsa adım Atilla Sertel değil. Arada altın da olabilir. Ama euro dolar diye çok çeken var" şeklindeki sözleri ve bu sözlerin arkasından Sertel ve programı sunan Ayşenur Aslan'ın kahkahalar atarak vatandaşlarla alay etmesi büyük tepki topladı. CHP yönetiminden sözlerle ilgili bir düzeltme veya cezalandırma henüz gelmedi. RTÜK ve savcılıklar da sessizliklerini koruyor. Ancak CHP'li Sertel'in dolarla, altınla yatıp kalkmak konusunda gözden kaçırdığı kişilerden birinin bizzat kendisini milletvekili yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu olduğu kısa sürede ortaya çıktı.



-CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekili ve belediye başkanı yaptırdığı kişilere ait bir rezidansta kızının da dairesinin bulunduğu skandalının patlaması üzerine sözkonusu daireyi satışa çıkarmıştı. Ancak Kılıçdaroğu daireyi TL üzerinden değil "dolar" üzerinden satışa çıkardı.

-Bu arada CHP içinde euro, dolar veya "altın" sayanlar içinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun bulunduğu da ortaya çıktı, Selvi Kılıçdaroğlu tasarruflarını bir dönem "altın" biçiminde yapıyormuş. İmamoğlu ve sağ olması durumunda Bülent Ecevit de büyük olasılıkla Sertel'e itiraz ederdi!

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in CHP'nin yandaş yayın organı Halk TV'de "Camide tesbih çekerken bile bak samimiyetimle söylüyorum; euro, dolar diye çekmiyorlarsa adım Atilla Sertel değil. Arada altın da olabilir. Ama euro dolar diye çok çeken var" sözleri büyük tepkiye neden olurken, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun gözde tasarruf gereçleri arasında "dolar" ve "altın"ın olduğu kısa sürede ortaya çıktı.

Gazeteci kökenli İzmirli CHP'linin alaylarını Halk TV sunucusu Ayşenur Aslan ile birlikte kahkahalar atarak sürdürmesi gözleri RTÜK üzerine çevirdi. Ancak RTÜK ve savcılıklardan şu ana değin bir açıklama gelmedi.

-KILIÇDAROĞLU AİLESİ DE DOLAR VE ALTINI SEVİYORMUŞ!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, milletvekili ve belediye başkanı adayı atadığı ve seçilen bu görevlere seçilen kişilere ait bir rezidansta kızının da dairesinin bulunduğu skandalının patlaması üzerine sözkonusu daireyi satışa çıkarmak zorunda kalmıştı. Ancak Kılıçdaroğu daireyi TL üzerinden değil "dolar" üzerinden satışa çıkardı. Kılıçdaroğlu dolarla fiyat biçtiği dairenin satışa çıkarılmasını bir televizyon programında şöyle ifade etmişti.

"Bu rezidansta kızımın yanlış hatırlamıyorsam 73 metrekarelik bir dairesi var. Mütevazi bir ev. Bir sefer gittim evine eşimle beraber, bu kadar mütevazi, sıradan bir ev nasıl olur da böyle milyon dolarlık... Versinler 1 milyon dolar, hemen verelim. Hiç tereddütüm bile yok. Tapusunu da verelim. Hatta 1 milyon dolardan da vazgeçtim, 500 bin dolar versinler, hatta 100 bin dolar versinler vallahi hemen veririz."

Daire daha sonra 100 bin dolar cinsinden bir gazeteye satılmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun malvarlığı belgelerinden eşi Selvi Kılıçdaroğlu'nun da tasarruflarını bir dönem altın cinsinden yaptığı anlaşılıyor. Selvi Kılıçdaroğlu 2007-2008 yıllarından tasarruflarını cumhuriyet altını şeklinde tutuyordu.

-ECEVİT, İMAMOĞLU...

CHP eski genel başkanlarından Bülent Ecevit ve Rahşan Ecevit'in servetlerinin bir bölümünü altına yatırdıkları da biliniyor. Örneğin çiftin malvarlığı arasında gümüş sofra takımı, 2 elmas iğne, 2 altın saat, 100 Cumhuriyet altını, 10 Reşat altını da vardı.

Dolar, euro ve altının CHP'lilerin hayatında önemli yer tuttuğu, Ekrem İmamoğlu'nun malvarlığı ilanı listelerinde dolar cinsinden borçlarının yer almasından da anlaşılıyor.

Dolar, euro ve altın saymanın solda da yaygın olduğunun ortaya çıkmasından sonra araştırmacı, soruşturmacı gazeteci kökenli CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel'in bu isimlerle alay edip kahkahalar atıp atmayacağı soru konusu oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.