Öne Çıkanlar Covid19 binali yıldırım Kuşadası Belediyesi gündem ihracat merkez bankası çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vodafone Afrin Akşener Gürer

CHP'li Tanal: "FETÖ'nün Bir Projesidir"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Müftü vasıtasıyla nikah kıymak, müftülere nikah yetkisini vermek İslam’ı Hristiyanlaştırmaktır, müftüleri de papazlaştırmaktır. Bu uygulama açık ve net söylüyoruz, bu o dönemde dinler arası diyaloğu getiren FETÖ’nün bir projesidir” dedi.

“FİŞLEMEYİ GETİRECEK”

Tanal, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Nüfus Hizmetleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Bunu getirmekle ne olacak, toplumda yeni bir ayrıştırma. Belediyede nikah kıyanlarla müftülükte nikah kıyanlar, böyle bir ayrıştırma olacak. Bunun üzerinde vatandaşın bir yönde sicilleri belki tutulacak. Kimler müftülükte nikah kıydı, kimler belediyede nikah kıydı? Bu aslında neyi getirecek, fişlemeyi getirecek.

Bu kimin projesi? Bu, dinler arası diyaloğu İslam’ı Hristiyanlaştırmak isteyen FETÖ’nün müftülere nikah yetkisini, nasıl o dönem papazlara verildiyse, verilmesinin bir projesi aslında. Bu uygulama açık ve net söylüyoruz bu o dönemde dinler arası diyaloğu getiren FETÖ’nün bir projesidir. İktidar bu projeyi aynen tatbik ediyor, aynen uyguluyor.

MÜFTÜLERİ DE PAPAZLAŞTIRMAKTIR”

Bu şekildeki müftü vasıtasıyla nikah kıymak, müftülere nikah yetkisini vermek İslam’ı Hristiyanlaştırmaktır, müftüleri de papazlaştırmaktır.” diyen Tanal, tasarının çekilmesini istedi.

“FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜYLE BUNLARIN  BAĞLANTILARI MI VAR?”

Bir basın mensubunun AK Partili bazı belediye başkanlarının istifasına ilişkin soruya Tanal, “Böyle bir içtihat yok, bu fiili bir uygulama. Bu belediye başkanları aklanmak istiyorsa, görevden alınanların kendilerinin savcılığa suç duyurusunda bulunmalarını talep ediyorum. Herhangi bir yolsuzluk, hırsızlık, ihale takipçiliği, yolsuz bir işlem mi var? Yoksa FETÖ terör örgütüyle bunların bağlantıları mı var? Bu açıdan baktığımız zaman TCK’nın 37. Maddesinde yardım ve yataklıktan suçtan dolayı aşağı yukarı hem de bu herkes tarafından biliniyor, bu siyasi iktidarın en azından yüzde 60 yüzde 70’inin cezaevinde olması lazım” yanıtını verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.