Öne Çıkanlar rusya abd terörist bugünün gündem başlıkları ekonomik güven endeksi hizmet mardin trt Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu iha akbank

CHP'li Tanrıkulu'ndan Cinsel Suçlar İçin Teklif

CHP, cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on yedi yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişinin, şikâyet aranmaksızın sekiz yıldan on iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türk Ceza Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin getirdiği düzenlemeler şöyle:

Cinsel davranışlarla bir kimsenin vücut dokunulmazlığını ihlâl eden kişi, beş yıldan yedi yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Cinsel davranışın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilecek.

Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi durumunda, on beş yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunacak.

Cinsel istismar suçunun eşe karşı işlenmesi halinde soruşturma ve kovuşturmanın şikayete bağlı olma şartı kaldırılacak.

Bu suçlardan dolayı hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak. 

Bu suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indirim uygulanmayacak.

Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, yedi yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Cinsel istismarın sarkıntılık düzeyinde kalması hâlinde sekiz yıldan on yıla kadar hapis cezası verilecek. Sarkıntılık düzeyinde kalmış suçun failinin çocuk olması hâlinde soruşturma ve kovuşturma yapılması mağdurun, velisinin veya vasisinin şikâyetine bağlı olacak.
Cinsel istismar deyiminden; on yedi yaşını tamamlamamış veya tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuklara karşı gerçekleştirilen her türlü cinsel davranış ve diğer çocuklara karşı sadece cebir, tehdit, hile veya iradeyi etkileyen başka bir nedene dayalı olarak gerçekleştirilen cinsel davranışlar anlaşılacak.

-“HAKSIZ TAHRİK VE İYİ HAL İNDİRİM UYGULANAMAYACAK”-

Fiilin vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleşmesi durumunda, yirmi yıldan az olmamak üzere hapis cezasına hükmolunacak.

Bu suçlardan dolayı hükmün açıklanması geriye bırakılamayacak.

Bu suçlarda haksız tahrik ve iyi hal indirim uygulanamayacak.                                    

-“ON YEDİ YAŞINI BİTİRMİŞ OLAN ÇOCUKLA CİNSEL İLİŞKİDE BULUNAN KİŞİ”-

Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on yedi yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, şikâyet aranmaksızın sekiz yıldan on iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Teklifin gerekçesinde 18 yaşından küçük çocukların evlendirilmesine karşı olarak "rıza" kavramının çocuğa dayatılmasının engellenmesinin hedeflendiği belirtildi.

Fail mağdurdan en az üç yaş ve daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası yarı oranda arttırılacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.