Öne Çıkanlar Hakkari doğalgaz malatya Hadise HAİNCE Russia Hadis halep DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu gündem akdeniz üniversitesi terör

CHP'li Tüm: Anadolu’nun Her Çınarı Senindir

Nazım Hikmet Ran’ın 54. Ölüm yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınlayan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm,  “Anadolu’daki her çınar ağacı, memleketine sevdalı olan Nazım’ın baş taşı gibidir” dedi.

Nazım Hikmet’ in yaşadığı onca acılara karşın, Anadolu’ya olan sevgisinden , aşkından asla vazgeçmediğini dile getiren Tüm, “Güzel yüzlü, Mavi gözlü dev, Halkımız  sana olan sevgisinden asla taviz vermedi. Sana olan  bu sevgi  her geçen gün artarak, adeta aşka dönüşmüştür. Her gün , her ortamda senin sözlerin söyleniyor senin şiirlerin okunuyor, Halkına ve Anadolu’ya olan sevgin karşılık bulmuştur Işıklar için de uyu “ diyen, Mehmet Tüm yazılı olarak yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi.

“Matematik, sibernetik, fizik, müzik, tüm bunlar, eninde sonunda, sadece, insanlar şiir okumayı öğrensinler ve anlasınlar diye gereklidir. Diyecek kadar şiir ustası,
Büyük insanlığın toprağında gölge yok,sokağında fener, penceresinde cam, âmâ umudu var büyük insanlığın, umutsuz yaşanmıyor. Diyecek kadar hümanist,
Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan Bu memleket bizim. Diyecek kadar yurtsever,
Yoldaşlar, nasip olmazsa görmek o günü, Ölürsem kurtuluştan önce yani, alıp götürün Anadolu’da bir köy mezarlığına gömün beni.  ve de uyarına gelirse, tepemde bir de çınar olursa, taş maş da istemez hani.  Diyecek kadar Anadolu sevdalısı olan büyük üstadNazım Hikmet, sen , bu ülkenin ve insanlığın umuda ve özgürlüğe açılan penceresisin. Sen Umutsuzluğu değil İmkansızlığı sevecek kadar mücadele adamısın.
Bizlere yaşamınla ve yazdıklarınla hep örnek oldun , yol gösterdin. Anadolu’ya olan aşkın çınar ağaçlarına olan sevdan,  asla unutulmaz, unutturulamaz.
54 yıl önce aramızdan ayrıldın, ancak sonsuza kadar hep yaşayacaksın. Çünkü seni bizlerden ve tüm insanlıktan koparabilecek hiçbir güç yoktur.
Seni bir kez daha saygı ve özlemle anıyorum. Işıklar yoldaşın olsun.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.