Öne Çıkanlar ankara konya bodrum sgk deprem pakistan veysel eroğlu chp iata kastamonu Bala Kuğu Gölü ile İzleyenleri Büyüledi

CHP'li Tüm Bakan Eroğlu'nu "İstifaya" Çağırdı

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, “Orman yangınları konusunda Bakan Eroğlu, pasiflik ve acizliğiyle sınıfta kalmıştır. Bakan Eroğlu derhal istifa edip görevi bırakmalıdır” dedi.

CHP'li Tüm, yaptığı açıklamada Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu istifaya çağırarak, şöyle dedi:

“Orman Bakanlığı’nın ormanların yok edilmesine sessiz kaldığı dünyadaki tek ülkeyiz. Bakanlığın orman yangınlarına ilişkin ne sert bir tutumu veya açıklaması var ne de ormanlık alanların ranta açılmasına karşı bir duruşu var. En son bugün Cerattepe’de 2 bin 500 ağaç kesildiği ortaya çıktı. Diğer taraftan ormanlar yanarken bakanlıktan ne yangınlara ilişkin ne de önleme ilişkin tek bir tatmin edici açıklama yapılmıyor. Ağaçlar yandığında sadece ormanlık alanlar zarar görmüyor, o bölgedeki tüm canlılar ölüyor, geleceğimiz ölüyor, öldürülüyor. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, pasif tutumuyla ve yaşanan doğa kıyımlarına sessiz kalışıyla hangi akla ve anlayışa hizmet ettiğini ispat etmiştir. Doğa kıyımlarının bu derece yaygınlaşmasında, bakanlığın da sorumluluğu bulunmaktadır. Orman yangınları konusunda Bakan Eroğlu, pasiflik ve acizliğiyle sınıfta kalmıştır. Bakan Eroğlu derhal istifa edip görevi bırakmalıdır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.