Öne Çıkanlar Hakkari EMİNE ERDOĞAN Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak terör Hadise elazığ palandöken Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan malatya bugünün gündemi mısır fatih terim

CHP ‘li Tüm: “Cumhuriyet” , Cumhuriyetimizin Aydınlık Yüzüdür

Cumhuriyet gazetesine yapılan baskınla ilgili,  bir basın açıklaması yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Tüm, “Cumhuriyet’in savunduğu ilkeler, bu karanlık dönemi kapatacak kadar, aydınlıktır.”dedi .

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm,ün Cumhuriyet Gazetesine yapılan operasyonla ilgili yaptığı açıklamada; Karanlıktan beslenenler aydınlıktan korkanlardır. “Cumhuriyet” , adını aldığı, Cumhuriyetimizin aydınlık yüzüdür. Mustafa Kemal Atatürk’ün isim babalığını yaptığı, Türkiye’nin çağdaşlaşma, hikayesinin en yakın tanığı, Cumhuriyet değerlerinin ve kazanımlarının savunucusudur.
Özgür basını susturmak adına “Cumhuriyet Gazetesine yapılan” bu çirkin , baskını kınıyorum.
Dün FETÖ’cülerin ,  kurdukları kumpaslarla Ergenekon’cu diye , itham ettikleri, yazarlarını, yöneticilerini Silivri zindanlarına attıkları, Cumhuriyet’in bu gün FETÖ’cü diye baskı altına alınması , aynı adresten beslenenlerin , ortak anlayışı olarak tarihteki yerini alacaktır.
92 yıllık yayın hayatında, bir çok baskılara maruz kalan Cumhuriyet’in en büyük güvencesi, hiç şüphesiz ki okurları ve demokrasiye  inanmış Türkiye Halkıdır.
Şartlar ne olursa olsun, sonuçta barış ve demokrasi kazanacaktır. Çünkü Cumhuriyet’in savunduğu ilkeler, bu karanlık dönemi kapatacak kadar, aydınlıktır.
Tüm Cumhuriyet ailesine ve okurlarına, geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, her zaman olduğu gibi özgür basın adına, kendileri ile dayanışma içerisinde olacağımı bilmelerini istiyorum.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.